
Rynek HoReCa spotka się na targach EuroGastro 2011
2010-10-11W dniach 23-25 marca 2011 r. w centrum MT Polska przy ul. Marsa 56C w Warszawie odbędą się XV Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro skierowane ściśle do przedstawicieli branży gastronomicznej.
r e k l a m a
Na EuroGastro producenci i dostawcy usług z kraju i zagranicy przedstawią wszechstronny katalog produktów i rozwiązań dla branży. Wśród nich znajdą się liczne propozycje wyposażenia i wystroju lokali oraz zaplecza, jak meble, urządzenia i profesjonalny sprzęt, a także oprogramowanie i systemy zarządzania. Zaprezentowane zostaną również specjalistyczne produkty spożywcze, w tym przysmaki narodowe wybranych państw i regionów.
Ponadto targom towarzyszyć będą prestiżowe mistrzostwa, konkursy, interesujące pokazy i spotkania merytoryczne związane z działalnością sektora gastronomicznego. Oferta targów przeznaczona jest m.in. dla właścicieli i osób zarządzających restauracjami, kawiarniami, cukierniami, marketami, punktami zbiorowego żywienia jak również kucharzy i szefów kuchni. Honorowy patronat nad XV edycją targów EuroGastro objął Minister Gospodarki, Waldemar Pawlak.
W trakcie XV edycji targów szczególnie szeroko zostanie zaprezentowana oferta specjalistycznych produktów spożywczych. Na targi powrócą specjalne wyspy przysmaków narodowych wśród nich znajdzie się m.in. wyspa produktów francuskich. W trakcie EuroGastro 2011 odbędzie się również jubileuszowa X edycja mistrzostw barista, których zwycięzca pojedzie na mistrzostwa świata do Kolumbii.
Wśród wystawców targów EuroGastro znajdują się producenci i dystrybutorzy wyposażenia i sprzętu dla gastronomii, mebli, akcesorii, żywności i napojów, alkoholi i używek, wyposażenia sal restauracyjnych i barów, produktów i półproduktów cukierniczych, lodziarskich i piekarskich, drobnego sprzętu dla cukiernictwa, lodziarstwa, oprogramowania dla gastronomii, środków czystości jak również odzieży roboczej. Do osób zwiedzających targi należą m.in. właściciele i menadżerowie restauracji, barów typu Fast food i snack-bar, małej gastronomii, kawiarni, firm cateringowych, hurtowni gastronomicznych, lodziarni i cukierni, super i hipermarketów, klubów, dyskotek, pubów, zarządzających punktami zbiorowego żywienia w stołówkach, kantynach, szpitalach, więzieniach, domach dziecka, szkołach i innych placówkach, kucharze, szefowie kuchni, bariści oraz dystrybutorzy produktów i usług dla HoReCa.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Turystyka budzi się nad
Mazowsze przyciągnęło więcej
Gastronomia: wzrost cen ograniczony przez dużą
Dział targi, konferencje, workshop:
Polski mazurek w top10 dań
Druga edycja Responsible Incentive Travel
ECTAA dyskutowała o wyzwaniach w zakresie ochrony
Narodowy Program Wsparcia dla Przemysłu Spotkań
Starsze aktualności:
Sun & Snow rozszerza działania
Ile Polacy chcą wydać na
Rusza trzecia edycja konkursu Teraz Polska
Jak polskie obiekty szykują się do
McDonald`s przegrał przed Sądem
Czego boją się Polacy na
Jakich wakacji szukano w
Dofinansowania wycieczek dla szkół za 70 mln
Ewa Olejniczak najmłodszym szefem kuchni kobietą w Polsce
Sezon narciarski na Suwalszczyźnie!
Były szef GUS członkiem rady Europejskiego Funduszu Hipotecznego
Okęcie do prokuratury, bo naraża na niebezpieczeństwo pasażerów
Nowa atrakcja w Kurozwękach: labirynt w kształcie Koziołka Matołka
Tyrollia Prak na Czantorii zaprasza!
Nowy szlak turystyczny w Łodzi - Bitwa o Łódź
Odbudowa przemysłu turystycznego na Haiti
Konkurs na najlepsze centrum informacji turystycznej 2006 - II edycja
Polka-menadżer restauracji Weatherspoons wyprosiła z lokalu niepełnosprawnych klientów