Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Pracownik biura podróży
- Specjalista ds. Produktu Turystycznego
- Pilot do Wrocławia 26-27.05.2025
- Specjalista ds. turystyki
- REZYDENT - ostatnie wakaty w Sun & Fun...
- Pilotaż 28.04-2.05 Ryga, Tallinn, Helsinki,...
- Praca w biurze franczyzowym TUI
- Specjalista ds. Turystyki - Wakacyjny Świat
- Specjalista ds. turystyki w biurze agencyjnym -...
- Rezydent do Turcji poszukiwany

Hotel SPA szkolił z kuchni wegańskiej
Mazowiecki kompleks pałacowo-parkowy przeszkolił personel hotelu z zakresu teoretycznej wiedzy o kuchni roślinnej, a także praktycznych tajników powstawania dań wegańskich.
Ekipa kompleksu Manor House SPA - SPA Pałac Odrowążów przeszła szkolenie z kuchni wegańskiej, która jest istotnym elementem oferty hotelowej kuchni. We wspólnym gotowaniu wraz z degustacją wzięli udział przedstawiciele wszystkich działów - szefowa i pracownicy kuchni, kelnerzy i bariści, osoby opracowujące menu i związane z obsługą klienta, a nawet osoby z działu rezerwacji i marketingu.
Pracownicy podczas szkolenia dowiedzieli się co jedzą weganie - jakie są popularne potrawy kuchni roślinnej oraz skąd brać roślinne białko. Poznali m.in. motywy przechodzenia na dietę roślinną, zamienniki mięsa i nabiału oraz przyprawy wegańskie. Zostały im także przedstawione zasady prawidłowego komponowania diety wegańskiej, kuchenna logistyka i trendy w kuchni - nie tylko roślinnej.
"Można powiedzieć, że Manor House SPA był prekursorem na polskim rynku jeśli chodzi o ofertę dla wegan. Od kilkunastu lat oferowaliśmy dania wegańskie, a już w 2014 roku wprowadziliśmy specjalną kartę wegańską". Stworzyliśmy też autorską Dietę Życia, która łączy kilka stylów zdrowego odżywiania, w tym diety niełączenia oraz zgodnej z grupą krwi" - mówi Grażyna Wrona, Prezes Manor House SPA.
Szkolenie zostało przeprowadzone przez ekspertkę żywieniową Katarzynę Gubałę.
Komentarze
Tagi:
Starsze aktualności:
ECTAA wybrała preferowany kierunek podróży na 2025
eSky reklamuje się, że taniej niż u
Przewodnik Michelin - więcej lokali z
Majówka rozpoczęta - czy sprawdzą się
Promocja Polski podczas 75-lecia słynnych ogrodów
50 lecie marki ważnej dla światowego
Elektroniczne faktury zaczną obowiązywać za 2
Enoturystyka rozwija się w
Rada Przedsiębiorczości apeluje o niewprowadzanie drugiego lockdownu
Malta sporo tańsza niż przed tygodniem
Które linie lotnicze zostały uznane za najbezpieczniejsze?
Ruszyła sprzedaż ofert w ramach Weekend za pół ceny
Co się wydarzy podczas Dnia Turystyki bez Barier?
Grecja chce przyciągnąć chińskich turystów
Rafał Szlachta dołączył do zarządu European Travel Commision
Prawie połowa wyjazdów zorganizowanych to chartery
Rząd zapowiada dodatkową pomoc dla przedsiębiorców
80 kierunków w letniej siatce połączeń z Wrocławia
Rząd nie pobierze podatku od umorzonego zwrotu pomocy z Tarczy Finansowej
Jak wakacje.pl podsumowały sezon 2022
Rośnie ruch, rośnie ilość skarg
Uszkodzona atrakcja we włoskim miasteczku
Tarcza PFR wzbudza wątpliwości Rzecznika MŚP
Ministerialna opłata pogrąży polski cydr?
Lufthansa: ponad 300 mln euro straty w pierwszym kwartale roku
Travenalia 2011 - 26-27 listopada, Kraków