Ogłoszenia
Ogłoszenia
- KRAKÓW - Specjalista ds. Sprzedaży Podróży
- Sprzedawca wycieczek luksusowych
- Szukasz partner? MICE EXPO!
- Specjalista/ka ds turystyki (Warszawa)
- Specjalista ds turystyki
- Kierownik Salonu Fostertravel.pl - Skórzewo...
- Kierownik Salonu Fostertravel.pl - Białystok
- Przewodnik Kulinarny/ Gdańsk
- Lokal W CH Nowa Sukcesja
- pilot PRAGA 6.12.2024
Forum grupa: Gastronomia
Magda Gessler otworzy nową restauracjęData wysłania: 2018-04-12 10:31 Autor: Czytelnik IP automatAktualność z dnia 2018-09-24: Pizza Hut otwiera nowy lokal w Warszawie W sobotę, 1 września, swoją działalność rozpocznie restauracja Pizza Hut Delivery w Warszawie. Będzie to 15. lokal marki w tym mieście. Uroczyste otwarcie Pizza Hut Delivery w Warszawie rozpocznie się o godzinie 11:00. Nowa restauracja jest zlokalizowana przy ul. Wrocławskiej 8 - jednej z głównych ulic Nowego Bemowa. Lokal oferuje najpopularniejsze smaki Pizza Hut z dostawą w 30 minut. W dniu otwarcia, od godziny 12.00, na gości lokalu będą czekały atrakcyjne niespodzianki, w tym wyjątkowa promocja - darmowa średnia pizza Pepperoni lub Margherita dla pierwszych 100 osób! Ponadto, na przybyłych gości będzie czekać słodki poczęstunek oraz kolorowe balony dla najmłodszych. Restauracja będzie czynna od niedzieli do czwartku w godzinach 11:00 - 23:00, a w piątki i soboty od 11:00 do 24:00. Kolejny lokal w portfelu Sfinksa Jest to już szósta restauracja tej marki działająca w ramach Sfinksa. Do portfolio grupy Sfinks Polska dołączyła kolejna restauracja Fabryki Pizzy. Lokal mieści się w Piasecznie przy ul. Energetycznej 9 i jest prowadzony w modelu operatorskim. Włączenie jej do sieci restauracji zarządzanych przez grupę to efekt przejęcia lokalu od franczyzobiorców. W restauracji Fabryka Pizzy na blisko 165 mkw. powierzchni do dyspozycji klientów są dwie sale. Jedna z nich mieści się na parterze, druga zaś na antresoli na piętrze, gdzie można organizować duże spotkania grupowe. Przy stolikach dla klientów przygotowano ok. 50 miejsc. W sezonie letnim przy restauracji działa również ogródek, który pomieści 30 osób, a docelowo ma być powiększony. W lokalu nie brakuje również udogodnień dla rodzin z dziećmi - dla najmłodszych gości urządzono kolorowy kącik z zabawkami i przygotowano krzesełka do karmienia. Sfinks Polska, właściciel sieci Sphinx, Chłopskie Jadło, Piwiarnia Warki i WOOK, otwiera pierwszy lokal nowej marki Lepione & Pieczone. Tym samym wprowadza na rynek nowy koncept gastronomiczny, działający w coraz bardziej popularnym w Polsce i na świecie segmencie fast casual dining. Restauracja mieści się w ścisłym centrum Łodzi, tj. przy ul. Piotrkowskiej 89 i jest prowadzona we franczyzie. Nowy koncept Lepione & Pieczone nawiązuje bezpośrednio do charakterystycznych smaków Chłopskiego Jadła łącząc przy tym tradycję z nowoczesnością. Jest to odpowiedź na zmieniające się oczekiwania klientów, szczególnie tych młodszych, którzy z jednej strony chcą zjeść zdrowy, domowy posiłek w wysokiej jakości i niewygórowanej cenie, a jednocześnie zależy im na szybkiej i sprawnej obsłudze. Liczymy, że nowy format przypadnie do gustu klientom tym bardziej, że kuchnia polska to numer jeden na liście gastronomicznych preferencji - mówi Dorota Cacek, wiceprezes spółki Sfinks Polska, do której należy marka Lepione & Pieczone. Pierwszy lokal Lepione & Pieczone zajmuje powierzchnię ponad 100 m2. Wiodącym elementem dekoracyjnym są zdjęcia pokazujące proces lepienia pierogów. Główną część lokalu stanowi otwarta kuchnia, dzięki czemu gość może zobaczyć pracę kucharzy. Dania są inspirowane kartą Chłopskiego Jadła, stąd w menu Lepione & Pieczone znalazł się szeroki wybór pierogów z wody i z pieca, kasze, tradycyjne polskie podpłomyki, a także pieczone mięsa i ryby. W ofercie są również sałatki dnia podawane w charakterystycznych słoikach, zupa, desery oraz napoje. Lokal działa od niedzieli do czwartku w godzinach 12.00-22.00, a w piątki i w soboty od 12.00 do 24.00. Fabryka Pizzy trafia do Kołobrzegu W Kołobrzegu ruszył lokal Fabryki Pizzy należący do Sfinks Polska. Nowo powstała restauracja serwująca dania kuchni włoskiej znajduje się na ostatnim piętrze galerii Hosso przy Placu Ratuszowym 3. Jest to pierwszy lokal działający pod szyldem Fabryki Pizzy w tym mieście. Restauracja jest prowadzona w modelu operatorskim. Nowa Fabryka Pizzy w Kołobrzegu dysponuje łącznie blisko 150 mkw. powierzchni. Restauracja została podzielona na dwie sale, w których może zasiąść przeszło 40 gości. Przynależą do niej również dwa duże tarasy, skąd rozciąga się widok na panoramę miasta. W sezonie letnim pomieszczą one ponad 50 osób. Lokal jest przyjazny rodzinom z dziećmi - z myślą o najmłodszych restaurację wyposażono w krzesełka do karmienia, co więcej, na dzieci czeka tu również kolorowy kącik zabaw. Restauracja działa od poniedziałku do soboty w godzinach 12:00-21:00, w niedziele od 12:00 do 20:00. W lokalu wkrótce dostępna będzie też usługa delivery. Sfinks otwiera dwie nowe restauracje W Mińsku Mazowieckim zostały otwarte dwie restauracje w ramach sieci Sfinks Polska. Lokale to - Sphinx oraz Fabryka Pizzy. Lokale działają w nowo powstałej Galerii Emma przy ul. Kościuszki 1 i są pierwszymi restauracjami tych sieci w mieście. Obie restauracje są franczyzowe. Nowo otwarta Galeria Emma znajduje się w ścisłym centrum miasta, co stanowi dogodną lokalizację dla klientów naszych restauracji. Uruchamiając jednocześnie dwa koncepty w jednym miejscu udostępniamy szeroką ofertę, która odpowiada na różne potrzeby klientów i gusty kulinarne. Mamy nadzieję, ze wszystkie te zalety wpłyną na to, że restauracje będą chętnie odwiedzane przez mieszkańców Mińska Mazowieckiego - mówi Dorota Cacek, wiceprezes spółki Sfinks Polska, do której należy sieć Sphinx i Fabryka Pizzy. Nowe lokale są usytuowane na drugim piętrze budynku w swoim bezpośrednim sąsiedztwie. Powierzchnia restauracji Sphinx to 350 mkw, a przy stolikach może zasiąść prawie 75 osób. Dla dzieci dodatkowo stworzono kącik zabaw. W ofercie znajdują się smaki inspirowane kuchnią bliskowschodnią, a najbardziej rozpoznawalnym daniem restauracji jest kultowa już shoarma. W menu można także znaleźć propozycje zarówno dla miłośników lekkich i wegetariańskich, a także mięsnych dań (takich jak np. steki), ofertę lunchową oraz Kids Menu. W usytuowanej tuż obok Fabryce Pizzy na powierzchni ok. 50 mkw przygotowano miejsca dla około 30 osób. W wystroju restauracji znalazły się elementy charakterystyczne dla tej sieci - drewniane wałki do ciasta, kolorowe lampy i ściany wyłożone cegłą. Restauracja zapewnia też udogodnienia dla rodzin z dziećmi, m.in. krzesełka do karmienia. Zarówno restauracja Sphinx, jak i Fabryka Pizzy będą miały usługę dostaw do klienta. Restauracja jest połączeniem kalifornijskiego stylu i kreatywnej kuchni. Zlokalizowana jest w samym centrum Krakowa i zaprasza już od 30 maja 2018 r. Mavericks jest położona jest tuż przy Galerii Krakowskiej, Dworcu Głównym i hotelu Vienna House Andel s Cracow, 10 minut od Starego Miasta. Kuchnia restauracji obiecuje dania w stylu kalifornijskim z azjatyckimi, meksykańskimi i europejskimi wpływami. Inspirowaliśmy się kuchnią kalifornijską, jednak dostosowaliśmy ją do naszych polskich realiów. Świeże mięso i owoce morza, warzywa i owoce prosto od lokalnych dostawców i brak "ulepszaczy" to wyróżniki kuchni Mavericks. - zapewnia. W menu znajdują się takie specjały, jak: Mavericks Burger (siekana wołowina, brioszka, cheddar, majonez kolendrowy z chili), Muszle Taco (tortilla z wołowiną, warzywami i purée z fasoli oraz salsa cruda), Surf 'n' Turf (polędwica wołowa, krewetka, purée z batatów, grillowane warzywa) czy California Veggie Pizza (grillowany bakłażan, brokuł, suszone pomidory, kukurydza). W sezonie letnim ogródek wychodzący na Plac Jeziorańskiego w Krakowie podkreśla swobodną atmosferę restauracji. Wyróżnikiem Mavericks Cracow są propozycje food sharing. Szef kuchni skomponował dwa zestawy degustacyjne złożone z przekąsek, dań głównych, dodatków i deserów, które podane są na dużych półmiskach i podzielone na kawałki. Taka wspólna uczta pozwala na degustację większej ilości specjałów i daje większą radość ze wspólnego ucztowania. Zestawy Smaki Kalifornii dostępne w cenie 90 lub 120 PLN od osoby. Nazwa restauracji nawiązuje do Mavericks, miejsca w Kalifornii, które należy do najsłynniejszych i najbardziej wymagających rejonów do surfowania. Kalifornia kojarzy się ze swobodą, relaksem na słonecznych plażach, surferskim duchem, ekologicznym i zdrowym podejściem do życia oraz radością jedzenia. Sieć Sphinx, należąca do Sfinks Polska, uruchomiła kolejną restaurację w Bydgoszczy. Nowy lokal usytuowany jest w ścisłym centrum miasta, przy ul. Stary Rynek 20. Najnowszy Sphinx to druga restauracja działająca pod tym szyldem na terenie Bydgoszczy. Prowadzona jest w modelu operatorskim. Nowa restauracja znajduje się przy bydgoskim rynku i zajmuje łącznie blisko 380 mkw. W restauracji na gości czeka 29 stolików, przy których może zasiąść 100 osób. Z myślą o najmłodszych w lokalu przygotowano strefę zabaw. Restauracja otwarta jest od poniedziałku do czwartku w godzinach 12:00-22:00, w piątki i soboty między 12:00 a 23:00, a w niedziele od 12:00 do 21:00. Lokal już wkrótce uruchomi usługę dowozu zamówień do klienta. Magda Gessler otworzy nową restaurację Gospodyni programu "Kuchenne rewolucje" otwiera kolejną restaurację. Tym razem stawia na Gdynię, gdzie jej zdaniem wciąż brakuje dobrych lokali rybnych. W jej nowej restauracji, tworzonej na wzór tego rodzaju lokali w Hiszpanii i Portugalii, serwowane mają być polskie ryby oraz owoce morza z hiszpańskiej Galicji. Magda Gessler ogłosiła niedawno plany otwarcia restauracji serwującej tradycyjną polską kuchnię w Kanadzie lub USA. Gwiazda TVN nie rezygnuje jednak z dalszego podbijania rodzimego rynku gastronomicznego i jeszcze w kwietniu otwiera restaurację w Gdyni, na Kamiennej Górze. Lokal będzie się nazywał Porto Santo by Magda Gessler i ma przypominać restauracje rybne z Hiszpanii i Portugalii, którymi Magda Gessler jest zafascynowana. Będzie to typowa rybna restauracja, taka jakiej w Polsce jeszcze nie było, gdzie ryby będą leżeć na lodzie, a nie w morzu - będzie można ją wybrać, zważyć, każdy będzie wiedział, czy to jest ta ryba, a nie przyniesiona z zaplecza - mówi restauratorka agencji informacyjnej Newseria Lifestyle. Gospodyni programu "Kuchenne rewolucje" jest przekonana, że nad polskim morzem wciąż brakuje dobrych restauracji rybnych. Większość z obecnie istniejących lokali serwuje klientom ryby odmrażane, co Magda Gessler uważa za największy dramat restauracji. Myślę, że dokonamy tego samego, plus jeszcze chyba jakiś dodatek egzotyczny, będzie tam też dużo owoców morza, z hiszpańskiej Galicji, z Asturii, z najlepszych akwenów morskich, gdzie woda jest zimna, a owoce morza są przepyszne - mówi Magda Gessler. Wystrój gdyńskiej restauracji ma nasuwać skojarzenia z morzem, wnętrze utrzymane jest więc w odcieniach limonki, turkusu i szafiru. Magda Gessler twierdzi, że w nowym lokalu udało jej się zatrudnić bardzo dobrą ekipę kucharzy - są to młodzi ludzie, ale mający duże doświadczenie w zawodzie. Gwiazda liczy, że restauracja przyciągnie zarówno turystów, jak i lokalnych wielbicieli ryb i owoców morza. Otwarcie restauracji przewidziane jest na koniec kwietnia. Pizza Hut otwiera lokal w Szczecinie 28 marca o godzinie 11:00 sieć restauracji Pizza Hut zaprosi mieszkańców Szczecina na otwarcie pierwszej w tym mieście restauracji Pizza Hut Delivery. Lokal oferuje najpopularniejsze smaki Pizza Hut z dostawą w 30 minut. Otwarciu towarzyszyć będą specjalne promocje i atrakcje dla gości. Nowa restauracja mieści się w Centrum Handlowym Stara Cegielnia, przy ul. Przyjaciół Żołnierza 128A w Szczecinie. W dniu otwarcia, na gości lokalu będą czekały niespodzianki, w tym promocja - darmowa pizza dla pierwszych 100 osób. Restauracja będzie czynna od poniedziałku do czwartku w godzinach 11:00 - 23:00, a w piątki, soboty i niedziele od 11:00 do 24:00. Klimatyzowany lokal, z bezpłatnym dostępem do WiFi i osobnym wejściem z zewnątrz budynku, zajmie powierzchnię 122 m2. Do użytku gości zostanie oddane całoroczne patio wewnątrz Centrum. Pizza Hut Delivery to pierwsza restauracja tego konceptu w Szczecinie. Lokal oferuje najbardziej popularne smaki Pizza Hut z dostawą w maksymalnie 30 minut. Sfinks otwiera nową restaurację Sfinks Polska otworzył w Warszawie Fabrykę Pizzy. Nowa restauracja, w której serwowane są dania kuchni włoskiej mieści się na Ursynowie przy Al. KEN 20a, w pobliżu stacji metra Kabaty. To trzecia Fabryka Pizzy uruchomiona w ramach masterfranczyzy przez grupę Sfinksa. Fabryka Pizzy działa na dwóch poziomach na powierzchni ok. 170 mkw. Dla gości przygotowano ponad 20 stolików, przy których może zasiąść łącznie ok. 80 osób. Na antresoli, ozdobionej charakterystycznymi, okrągłymi przejściami, istnieje możliwość wydzielenia kameralnej sali, gdzie można zorganizować np. spotkanie czy przyjęcie urodzinowe. W cieplejsze dni odwiedzający restaurację będą mieli do dyspozycji letni ogródek z miejscem na 20 osób. W lokalu nie brakuje też udogodnień dla rodzin z dziećmi jak kącik zabaw czy krzesełka do karmienia. We wnętrzu restauracji dominują ceglane ściany oraz drewniane elementy, tworzące ciepłą atmosferę tego miejsca. Swojskość lokalu podkreślają również oryginalne ozdoby, takie jak wałki do ciasta czy zawieszone na ścianach deski do krojenia. Oprócz pizzy w menu znajdują się różnego rodzaju makarony, gnocchi czy risotto, również na razowym cieście. Charakterystycznym daniem Fabryki Pizzy są bombery, czyli wypiekane buły pizzowe z różnymi składnikami. Lokal będzie prowadził także usługę delivery. Nowa restauracja w Krakowie Jurorka programu Top Chef, producentka telewizyjna, autorka książek kulinarnych otwiera własną restauracje w Krakowie. W Krakowie, w lokalu Zalipianki swoją restauracje otwiera Ewa Wachowicz, polska producentka i dziennikarka telewizyjna, prowadząca program "Ewa gotuje". Lokal znajduję się przy Rynku Głównym w Krakowie, na rogu ulicy Szewskiej i Plant. Jak mówi właścicielka, w restauracji będzie serwować "kuchnię polską, małopolską i krakowską we współczesnym wydaniu". Restauracja pomieści ok. 100 gości, którzy do godziny 13 będą mogli zjeść śniadania w wypiekanymi na miejscu podpłomykami, wytwarzanymi w restauracji lub dostarczanymi przez lokalnych wytwórców wędlinami, pasztetami oraz przetworami. Całe Menu dostępne na oficjalnej stronie www.zalipianki.pl Wnętrze restauracji to efekt pracy plastyka Roberta Piątka oraz Sebastiana Gomułki i Andrzeja Górnisiewicza, autorów filmowych scenografii i dekoracji wnętrz (m.in. w filmie "Wołyń").
|
Forum gorące tematy
Forum gorące tematyOtwarcie Mercure Szczyrk Resort
Wzrost liczby pasażerów w Kraków Airport
Nowe połączenie Ryanair z Gdańska
Dobry luty na lotnisku w Gdańsku
Ryanair chce obsługiwać także podróże służbowe
Ryanair zapowiada nowe połączenie z Gdańska
Nowe połączenie z Warszawy-Modlin
Marka Mercure planuje premierę na nowym turystycznym
Mouzenidis Travel wprowadza nowe kierunki do oferty
Wizz Air zapowiada nowe połączenie z Warszawy
Wypełnione samoloty na wrocławskim lotnisku