TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter






Forum grupa: Gastronomia

Dobry kelner to sukces restauracji

Data wysłania: 2015-08-04 13:21 Autor: Czytelnik IP automat

Aktualność z dnia 2012-07-10:
W lokalu gastronomicznym wcale nie najważniejsze jest menu. To czy klient wróci do restauracji w dużej mierze zależy od... kelnera.

Zazwyczaj pracę kelnera/ki wykonują studenci. Traktują to zajęcie tymczasowo i nie poświęcają mu się odpowiednio. Praca kelnera wymaga cierpliwości, pewnej wrodzonej życzliwości oraz dobrej kondycji fizycznej. Kelner powinien też dobrze znać menu i umieć doradzić klientowi w wyborze dania.

Jak więc zmotywować pracowników? Jednym ze sposobów są konkursy. Zasady konkursów dla pracowników restauracji powinny być proste i umożliwiać śledzenie na bieżąco wyników. Ważne jest też, żeby o wynik walczyła cała restauracja. Pula nagród musi być dzielona między wszystkich pracowników. Dzięki temu można dobrze zintegrować zespół.

    • Motywowanie pracownika 

      [2015-08-04 13:21 31.61.138.*]

      A to Ci dopiero błyskotliwa podpowiedź.   odpowiedz »

 
     

Forum gorące tematy

Forum gorące tematy
Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję