Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista od udanych wakacji :) w Azul Holiday
- Specjalista ds. Turystyki - Tarnowskie Góry
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej
- Specjalista ds.turystyki - Biuro Podróży...
- Praca Zdalna 100% - Konsultant ds. podróży...
- PRODUCT MANAGER
- Specjalista ds. Sprzedaży i Obsługi Klienta
- ITAKA RUMIA - Specjalista ds. Turystyki
- Specjalista d.s.Turystyki Krakow
- Rezydent/Asystent rezydenta EXIMTOURS w TUNEZJI
Forum grupa: Gastronomia
Kuchnia dominikańskaData wysłania: 2015-06-25 19:28 Autor: Czytelnik IP 46.250.168.*Smaki kuchni dominikańskiej są wynikiem zestawienia wpływów europejskich i afrykańskich. Wiele zawdzięczają one swojemu wiejskiemu pochodzeniu. Hiszpańska, afrykańska i miejscowa tradycja stworzyły różnorodny jadłospis oraz techniki gotowania, które przetrwały do dziś. Wpływy afrykańskie mają swoje źródła w bezwzględnym kolonialnym systemie plantacji oraz powiązanego z nim handlu niewolnikami. Dużo ze stosowanych obecnie składników przywieziono na statkach z Czarnego Lądu. Tradycyjne płody rolne stanowią zaś bezpośredni wynik eksperymentów pierwszych hiszpańskich osadników. Najważniejszą uprawą wprowadzoną za czasów kolonialnych była trzcina cukrowa, do teraz jest to najistotniejsza roślina na wyspie. Choć obecnie wypierana nieco poprzez inne uprawy na przykład ananasów, bananów czy cytrusów...
|
Forum gorące tematy
Forum gorące tematyEgipt: darmowe wizy zostaną na dłużej
Turyści szukają bezpieczeństwa?
Turcja wprowadzi podatek turystyczny
Kobiety też mogą latać w kokpicie
Polak pokieruje europejskim niebem
Ryanair zatrudnia nowych pilotów
LOT stawia na ostrożną strategię
Kraków gościł zjazd anestezjologów
Kolejna edycja konkursu kulinarnego SSCC już jesienią
MEN apeluje o sprawdzanie organizatorów wyjazdów kolonijnych