TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Forum grupa: Baza turystyczna

Novotel wprowadza nowy koncept gastronomiczny

Data wysłania: 2014-06-11 13:49 Autor: Czytelnik IP automat

Aktualność:
Novotel poinformował o stworzeniu nowego konceptu gastronomicznego, który od czerwca będzie funkcjonował w czterech hotelach w Polsce.

Jak przekonują przedstawiciele sieci, Novo2 to połączenie baru oraz restauracji. W swoim założeniu projekt to przestrzeń, która w założeniu autorów ma stanowić swoistą lożę gromadzącą w sobie życie hotelowe, stając się uzupełnieniem lobby.

Nowy koncept nawiązujący do światowych, kosmopolitycznych trendów zostanie wprowadzony w hotelach: Novotel Warszawa Airport, Novotel Kraków Centrum, Novotel Gdańsk Marina i Novotel Wrocław.

Według zapowiedzi autorów wnętrza mają zaskoczyć gości swoim wyglądem. Nowe miejsce powstało w wyniku transformacji baru i restauracji w jedną wspólną przestrzeń, która w zamyśle projektantów ma dać więcej swobody odwiedzającym ją klientom. Nieformalny charakter mają podkreślić z jednej strony wysokie stołki barowe, z drugiej zaś kanapy, przy których można odprężyć się i wypić kawę.

Każda z przestrzeni będzie nieco inna, koncept ma wyróżniać dowolność. Inspiracją ma być różnorodność, dlatego w niektórych hotelach będzie można zobaczyć murale i grafiki z wykorzystaniem logo Novo Square, natomiast w innych duże postery czy podświetlane kubiki.

W menu znajdą się m.in. stek z wołowiny argentyńskiej, zupa Tom Kha Kai czy Burger Novo2 z grillowanej wołowiny podawany z frytkami. Karta ma proponować międzynarodowe potrawy przygotowane w oparciu o zbilansowaną dietę, dania bezglutenowe oraz wegetariańskie.

    • Novotel wprowadza nowy koncept 

      [2014-06-11 13:49 93.105.236.*]

      Też mi nowość. Takie, a może trochę lepsze już dawno zastosowała restauracja "Strefa" na ul. Próżnej 9 w Warszawie. Można zjeść zupę - dwie do wyboru, drugie dania - też duży wybór. Można przejść na drugą stronę baru i uczestniczyć w tzw. live cookingu. Warto porównać.
      Bohdan Juchniewicz   odpowiedz »

 
     

Forum gorące tematy

Forum gorące tematy
Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję