TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Forum grupa: Gastronomia

Pizza Hut zmienia się na lepsze?

Data wysłania: 2014-03-17 12:49 Autor: Czytelnik IP automat

Aktualność:
Z raportu przygotowanego przez grupę AmRest wynika, że w tym roku firma zamierza otworzyć dwa nowe lokale Pizza Hut oraz ponownie uruchomić działalność wrocławskiej Pizzy Hut zlokalizowanej w centrum handlowym Magnolia, po renowacji kompleksu.

W ubiegłym roku firma koncentrowała się na zwiększeniu zysków ze sprzedaży swoich produktów na wynos. W tym celu wprowadzono nowe promocje, które obowiązywały w poszczególne dni tygodnia. Sprzedaż poprzez ten kanał zwiększyła się o 30%.

W ramach programu "Product Excellence" firma pracowała nad poprawą jakości i powtarzalności oraz uproszczeniem serwowanych dań, co przyczyniło się do wzrostu wyników sprzedażowych. Przy współpracy z lokalnymi dostawcami postanowiono również podnieść jakość podstawowych produktów używanych do przyrządzania dań.

W 2014 roku Pizza Hut będzie kontynuować prace nad wzmocnieniem gościnności poprzez nowy program szkoleń. Firma w planach ma też wprowadzenie kolejnych innowacji związanych z pizzą, między innymi wprowadzenie rozszerzonej karty menu z nowymi produktami a także promowanie nowej odsłony baru sałatkowego.

    • Pizzeria zdobywa obrane cele? 

      [2014-03-17 12:49 77.252.178.*]

      "[...] powtarzalności oraz uproszczeniem serwowanych dań" - czytaj: jeszcze więcej gotowych półproduktów dodawanych do mrożonego lub gotowego i schładzanego ciasta, które jest produkowane gdzieś w świecie.   odpowiedz »

 
     

Forum gorące tematy

Forum gorące tematy
Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję