TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Forum grupa: Inne związane z branżą

Przechowywać próbki potraw

Data wysłania: 2008-03-14 18:01 Autor: Czytelnik IP automat

Aktualność:
Przepisy obowiązujące od 1 maja 2004 roku nakładają na przedsiębiorców organizujących żywienie zbiorowe w szpitalach, szkołach oraz innych placówkach typu zamkniętego obowiązek codziennego pobierania próbek wszystkich potraw wchodzących w skład każdego posiłku. Rozporządzenie określa ilości poszczególnych potraw, jakie niezbędne są do przeprowadzenia badań laboratoryjnych.

Próbki te muszą być przechowywane przez 48 godzin licząc od chwili ich pobrania - w odpowiednich warunkach. Kierujący zakładem żywienia zbiorowego powinien wyznaczyć osobę odpowiedzialną za pobieranie i przechowywanie próbek z każdej potrawy. Należy także pobierać próbki wyrobów garmażeryjnych produkowanych lub wprowadzanych do obrotu przez inne zakłady - bezpośrednio przy przyjęciu danej partii wyrobów.

    • próbki żywnościowe przechowywanie 

      [2008-03-14 18:01 83.10.193.*]

      od maja 2007 obowiązuje 72 godz przechowywanie próbek żywnościowych   odpowiedz »

 
     

Forum gorące tematy

Forum gorące tematy
Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję