TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Forum grupa: Biura turystyczne

Ceny spadają, sprzedaż rośnie

Data wysłania: 2013-08-14 16:06 Autor: Czytelnik IP automat

Aktualność:
Ponad 90% klientów biur podróży zarezerwowało imprezy lotnicze. Liczba pasażerów czarterowych wzrosła o 25% - tak wynika z tygodniowego raportu przygotowanego przez Polski Związek Organizatorów Turystyki na podstawie rezerwacji dokonanych przez 3148 agentów w systemie rezerwacyjnym Merlin X.

Według badań PZOT, 32 tydzień roku ostatni tydzień przyniósł ponad 25% wzrostu liczby rezerwacji i o 24% więcej klientów niż w analogicznym okresie roku wcześniejszego.







W tym sezonie Polscy turyści darzą niezmiennie dużą sympatią Grecję, Turcję i Egipt. W pierwszej piątce najpopularniejszych kierunków w 32 tygodniu roku znalazło się też miejsce dla Hiszpanii i Bułgarii.







Wykres obrazuje zmianę średniej ceny imprezy za osobę w rezerwacjach założonych w ostatnich tygodniach,na przykładzie imprez turystycznych do Hurghady , Antalyi i Heraklionu. Spadające ceny potwierdzają, że szczyt sezonu - powoli ale już za nami.







Z raportem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki można się zapoznać poniżej:


Możesz także pobrać plik: turinfo_20130814_booking_report_32_2013.pdf

    • Sezon zmierza ku końcowi 

      [2013-08-14 16:06 79.190.109.*]

      Ciekawe komu rośnie, bo na pewno nie mi ...   odpowiedz »

    • Ceny spadają, sprzedaż rośnie 

      [2013-08-14 17:17 79.191.94.*]

      mnie to rośnie tylko ciśnienie jak czytam te głupoty o rewelacyjnej sprzedaży oferty letniej.   odpowiedz »

 
     

Forum gorące tematy

Forum gorące tematy
Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję