TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter






Forum grupa: Baza turystyczna

Jak zapewnić optymalne obłożenie hotelu?

Data wysłania: 2013-02-28 13:38 Autor: Czytelnik IP automat

Aktualność:
Haston City Hotel z Wrocławia, należący do sieci Polish Prestige Hotels & Resorts, będzie gościł uczestników I Ogólnopolskiego Forum Młodych Gladiatorów Hotelarstwa. W dniach 8-9 kwietnia 2013 r. we Wrocławiu pojawią się managerowie, dyrektorzy, inwestorzy i pracownicy hoteli z Polski i z zagranicy.

Organizatorem Forum jest Polska Akademia Gościnności Międzynarodowa Fundacja Branżowa i Proedukacyjna. Patronat branżowy nad tym wydarzeniem objął Delegat Krajowy Europejskiej Rady ds. Gastronomii, Winiarstwa i Turystyki. Hasło Forum brzmi: "W 80% obłożenia dookoła Twojego Hotelu".

Wśród zaproszonych Gości jest m.in. pan Robert Rogner, który poprowadzi blok nt. zaangażowanej Gościnności Usługowej. Kierowany przez niego Hotel Bad Blumau od roku 2010 osiąga obłożenie na poziomie 88%.

Wśród prelegentów jest także p. Franz Pirktl Jr. - manager hotelowy, przedstawiciel rodziny właścicieli jednego z 10 najlepszych hotelowych resortów Wellness & SPA w Europie. Poprowadzi on wykład pt. "Ja i Mój Zespół", który będzie źródłem wiedzy nt. tego, dlaczego warto zatrudniać w hotelu posiadającym 125 pokoi i ponad 200 osób personelu hotelowego.

Forum Gladiatorów ma być platformą wiedzy oraz wymiany doświadczeń i pomysłów dla osób związanych z branżą hotelarską. Wszystkim, którzy chcieliby podzielić się swoimi pomysłami nt. możliwości i kierunków rozwoju branży, Organizatorzy umożliwiają wygłoszenie referatu. Ze wszystkich zgłoszonych kandydatur wybranych zostanie 20 osób, które będą miały okazję zaprezentowania swoich pomysłów w trakcie trwania Forum.

Bloki tematyczne, w których istnieje możliwość zabrania głosu, to:
I - "Gościu wracaj!",
II - "Ja i Mój Zespół - fachowy i gotowy",
III - "80% dookoła Świata Mojego Hotelu".

    • I Ogólnopolskie Forum Młodych Gladiatorów Hotelarstwa 

      [2013-02-28 13:38 176.111.24.*]

      Na wysokie obłożenie hotelu ma niezliczona ilość czynników. Jednak zaryzykuję stwierdzenie, że najważniejszy to magia miejsca, miejscowości, regionu i oferta. Miejscowość, w której cały czas coś się dzieje, które ma bogatą historię lub gromadzi się biznes. Umiejętność obsługi jest ważna ale przy takiej lokalizacji można zatrudniać 200 pracowników na 125 pokoi. Jeszcze jedna sprawa to cena, ile osób w Polsce jest w stanie zapłacić 100-200 EUR za nocleg. Tylko taka cena umożliwi zatrudnienie 1,6 pracownika na 1 pokój. Nic po wykładzie p. Franza Pirktl-a w naszej rzeczywistości. Jestem hotelarzem 3* i czasem zdumiewają mnie takie teksty. Trudno jest sprzedać piwo za 5 zł w hotelowym drink barze a pokojowa wynosi codziennie kilka butelek po piwie zakupionego w sklepie a ty dają wzór zatrudnienia 1,6 osoby na jeden pokój. Zejdźmy na ziemię.
      H3*   odpowiedz »

    • I Ogólnopolskie Forum Młodych Gladiatorów Hotelarstwa 

      [2013-02-28 16:27 80.52.226.*]

      drogi przedmówco, tutaj troche o Egipcie-naszym bezpośrednmim konkurencie:
      1. cena pracownika - 100UDS - w Poslce-500UDS
      1A. kazdy pracownik hotelowy ( i wszyscy w turystyce) zna min 3 jezyki obce komunikatynie
      2. pogoda 12m-cy - w Polsce-3 tygodnie w lato i 4 tygodnie w zimie
      3. podatki od nieruchomości - zwolnienia 10 lat - w Polsce- całoroczne i najwyższe

      wiec aktualne jest stwierdzenie, że Polska jest 100lat nawet za Arabami z Egiptu, ja nie mówię o Qatar'ze.
      No ale nasz premier - piłke dalej kopie, a Fundusze Europejskie KL własnie wydawane sa, aby pana uświadomić tak jak własnie się to stało.   odpowiedz »

 
     

Forum gorące tematy

Forum gorące tematy
Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję