TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Forum grupa: Gastronomia

Uwaga na hamburgery z koniną

Data wysłania: 2013-01-30 22:01 Autor: Czytelnik IP automat

Aktualność:
Sprzedawane w Hiszpanii hamburgery wołowe miały niewiele wspólnego z rzeczywistą zawartością produktu. Bowiem pod nazwą frykadeli wołowych kryła się konina.

Proceder swym zasięgiem objął również produkty eksportowane do Wielkiej Brytanii i Irlandii. Jak oceniła hiszpańska federacja konsumencka OCU etykiety wprowadzały kupujących w błąd, dlatego zażądano szybkiego wyjaśnienia tej sprawy. Błędnie oznaczony towar na szczęście nie powodował żadnych szkód na zdrowiu.

Końskie DNA stwierdzono w dwóch spośród 20 sprowadzonych rodzajów hamburgerów.

Irlandzki urząd kontroli żywności FSAI wpadł na ślad końskiego DNA także w sprowadzanym z Polski surowcu używanym do produkcji hamburgerów.

    • W hiszpańskich hamburgerach wykryto koninę 

      [2013-01-30 22:01 80.52.226.*]

      koń by się uśmiał, ha, ha...nic dziwnego, nawet koń wie, że trzeba gdzieś na czymś zarobić. znam takie restauracje co podaja - z ludzkim dna i co? - prosperują dalej.   odpowiedz »

 
     

Forum gorące tematy

Forum gorące tematy
Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję