TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Forum grupa: Transport

Znika najdłuższe połączenie na świecie

Data wysłania: 2012-10-29 14:30 Autor: Czytelnik IP automat

Aktualność:
W przyszłym roku Singapore Airlines wycofają najdłuższe połączenie lotnicze na świecie. Pasażerowie nie polecą już bezpośrednio z Singapuru do Los Angeles i Nowego Jorku. Powodem decyzji linii jest słabnący popyt i rosnące ceny paliwa lotniczego.

Singapore Airlines zawieszą bezpośrednie loty do Los Angeles i Nowego Jorku w ostatnim kwartale 2013 roku. Oznacza to, że pasażerowie będą musieli spędzić w podróży nie jak do tej pory 19 godzin, ale około 24. Czeka ich bowiem przesiadka we Frankfurcie.

Przewoźnik będzie musiał zmierzyć się ze spadkiem atrakcyjności głównie dla biznesmenów, którzy cenią sobie czas i wygodę w podróży.

W trakcie ostatniego roku ceny biletów linii w klasie Premium spadły o 4,8 procenta, przy wzroście na przestrzeni dwóch lat cen paliwa lotniczego o ponad 30 procent. Wyraźnie spadło również zainteresowanie lotami łączącymi Azję i Stany Zjednoczone.

Singapore Airlines, po wycofaniu połączeń bezpośrednich do USA, będzie oferował pasażerom najdłuższy lot z Sydney do Dallas (13,8 tys. km), który obsługuje Qantas Airways.

    • Singapore Airlines zamyka najdłuższe połączenia lotnicze 

      [2012-10-29 14:30 83.238.170.*]

      Najdłuższym połączeniem rozkładowym pozostaje NZ1 LHR-LAX-AKL (18352 km; 11:15h+13:15h), najdłuższym połączeniem non-stop jest SQ21 EWR-SIN (15325 km; 18:30h). QF7 SYD-DFW o którym jest napisane to 13800 km i 15:15h lotu.   odpowiedz »

 
     

Forum gorące tematy

Forum gorące tematy
Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję