TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter






Forum grupa: Gastronomia

Znamy najlepszego barmana na świecie

Data wysłania: 2012-10-10 13:42 Autor: Czytelnik IP automat

Aktualność:
Zakończył się Pilsner Urquell International Master Bartender, jeden z najbardziej prestiżowych konkursów barmańskich. 4. października w czeskim Pilźnie, podczas międzynarodowego finału 11 barmanów spotkało się, by walczyć o miano najlepszego na świecie.

Zwycięzcą konkursu został Norweg. Według jury to on wykazał się największą wiedzą i umiejętnościami w nalewaniu piwa Pilsner Urquell. Bowiem w wykonywaniu jednego z najprzyjemniejszych zawodów na świecie oprócz umiejętności stricte manualnych cenna jest również wiedza merytoryczna.

Uczestnicy musieli wykazać się nie lada wiedzą na temat produktów Pilsner Urquell. Jury konkursowe pytało o składniki, sposób serwowania i historię ikony czeskiego piwa. W kolejnym etapie eliminacji odbyło się spotkanie, podczas którego bramani poznali sztukę perfect pour, na którą składa się odpowiednie przygotowanie kufla, kąt jego nachylenia, siła strumienia z kranu oraz odpowiednia piana.

Do polskiej edycji konkursu, mającej na celu wyłonienie reprezentanta naszego kraju przystąpiło 334 barmanów - został nim Paweł Niklas.

Oprócz nagrody finansowej zwycięzca otrzymał możliwość pracy w jednym z najbardziej ekskluzywnych pubów w Londynie.

    • Finał Pilsner Urquell International Master Bartender 

      [2012-10-10 13:42 83.9.255.*]

      Jaki to barman jeśli potrafi nalewać tylko Pilsner Urquel ? Toż to zawody "reklamowe" a nie barmańskie   odpowiedz »

 
     

Forum gorące tematy

Forum gorące tematy
Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję