TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter






Forum grupa: Gastronomia

kucharz - od czego zacząć, aby nim zostać ?

Data wysłania: 2012-06-08 14:35 Autor: Czytelnik IP 89.74.149.*

witam,

moje pytania skierowane są przede wszystkim do doświadczonych kucharzy, którzy w swoim zawodzie widzieli niejedno i mogą stanowić wiarygodne źródło informacji. zatem, bardzo proszę Was o radę.

mam 21 lat. skończyłam liceum ogólnokształcące, obecnie studiuję filologię francuską. Francja - wiadomo - kuchnia. zaczęłam więc eksperymentować, na tyle pomyślnie, że cuisine francaise okazała się tylko początkiem przygody z gotowaniem, choć nadal pozostaje w kręgu moich głównych zainteresowań. i to chyba to, czym chciałabym się zajmować profesjonalnie. ale... co teraz? myślałam o dwuletniej szkole policealnej, specjalność: kucharz, na dobry początek. taka szkoła przygotowuje pod względem merytorycznym , a także organizuje praktyki. studia, oczywiście, mam zamiar skończyć ze specjalizacją pedagogiczną (ponoć kucharz nie może przyjąć do kuchni praktykantów bez kursu pedagogicznego). jeszcze nie wiem, co dalej, ale mam nadzieję, ze pomysły pojawią się wraz z wiedzą o zawodzie.

proszę Was, jako kucharzy lub szefów kuchni, o opinię. czy to dobry plan? jeśli nie, czy w ogóle mam jakieś szanse, żeby kiedyś zostać profesjonalnym kucharzem ??

Marta

 
     

Forum gorące tematy

Forum gorące tematy
Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję