Ogłoszenia
Ogłoszenia
- PRODUCT MANAGER
- Specjalista ds. Sprzedaży i Obsługi Klienta
- ITAKA RUMIA - Specjalista ds. Turystyki
- Pilot Praga-Wiedeń-Bratysława
- Specjalista d.s.Turystyki Krakow
- Almatur Katowice - praca w turystyce
- Szukam partnera: trekkingi w Himalaje
- Rezydent w hotelu
- BP ITAKA - KRAKÓW - Specjalista ds. Turystyki
- Projekt/Event Manager
Forum grupa: Gastronomia
Ile zarabia się w gastronomii?Data wysłania: 2012-03-22 12:26 Autor: Czytelnik IP automatAktualność:
Jak pokazują wyniki różnice w zarobkach w poszczególnych zawodach w niższych stanowiskach w gastronomii są niewielkie. W zależności od stanowiska mediana waha się w granicach 1100-1500zł netto, poza szefem kuchni i menedżerem restauracji, których mediana zarobków to około 2500 zł netto. Najniższe zarobki osiągają barmani i kelnerzy, aczkolwiek tutaj trzeba przyjąć jedną poprawkę - napiwki, niekiedy równające się wysokości miesięcznego wynagrodzenia. Ten kto liczył na wysokie zarobki szefów kuchni, na pewno się zdziwił - wszystko zależy od statusu restauracji. Wyniki opublikowanego zestawienia pochodzą z ogólnopolskiego badania Moja Płaca prowadzonego przez firmę Sedlak&Sedlak.
|
Forum gorące tematy
Forum gorące tematyW pociągach pasażerowie siedzą pod parasolami
Ewidencja Organizatorów do poprawy?
Ecco Holiday transparentnym touroperatorem
Mapy Michelin teraz także w Polsce
Jest szansa, że bilety kolejowe nie podrożeją
Targi Lato zapraszają na event rowerowy
Bielsko-Biała z wysokości. VIII Międzynarodowy Piknik Lotniczy
Chcesz nurkować w Grecji? Nie zapomnij o zezwoleniu
Płatne Wi-Fi źle wpływa na reputację hotelu
Czego poszukują krajowi turyści?
Loty do Japonii - sytuacja po tsunami
Coraz więcej hoteli oferuje dostęp do Internetu
Turyści bezpieczni na Ukrainie?
Autokar 57+2, 49+2 - pusty kurs z okolic Katowic do Dźwirzyn