TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter






Forum grupa: Gastronomia

najlepsza deska do krojenia

Data wysłania: 2007-07-24 23:09 Autor: Czytelnik IP 62.233.214.*

Mam pytanie do profesjonalistów( kucharzy):))Jaka powinna być profesjonalna(NAJLEPSZA )deska do krojenia?Z kauczukowego drewna czy z litej brzozy takie deski są dostępne na rynku. Czy jest jakaś zasada która kieruje wyborem? wiem że na pewno nie z plastiku.

    • najlepsza deska do krojenia 

      [2007-07-25 17:35 83.15.101.*]

      Sanepid nie czepia się jedynie plastikowych desek, najlepiej w kolorach HACCP. Skąd ta niechęć do plastiku? Deski drewnianej raczej w zmywarce się nie umyje, a posypanie solą na noc nie zawsze usunie zapachy. Nie mówię tu o klocu do mięsa - kauczukowy wydaje mi się najlepszy.   odpowiedz »

    • najlepsza deska do krojenia 

      [2009-10-22 12:03 83.25.38.*]

      Ja zaś potrzebuję takiej deski z wbitym do niej szpikulcem u góry najlepiej dwoma trzema by móc na to nadziać mięso. Posługuję sie tylko jedną ręką. jeśli ktoś coś może mi poradzić - kupić to bedę wdzięczna.
      pozdrawiam Ela   odpowiedz »

 
     

Forum gorące tematy

Forum gorące tematy
Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję