Studia podyplomowe EFS - od lutego
Data wysłania: 2011-01-19 15:06 Autor: Czytelnik IP 212.51.211.*
Menedżer Technologii Smaku Cel studiów: Studia skierowane są do osób związanych z szeroko rozumianą biotechnologią i technologią żywności. Stanowią odpowiedź na potrzeby powstające wraz ze wzrostem komplikacji technicznej i wymagań jakościowych związanych z produkcją żywności.
Adresaci studiów: Preferowani pracownicy przemysłu spożywczego i gastronomicznego, przedsiębiorcy z branży spożywczej i gastronomicznej.
Wymagania stawiane kandydatom na studia: Ukończone studia wyższe (licencjackie, inżynierskie, magisterskie)
Program studiów: Trening menedżerski Zarządzanie sobą w czasie Marki produktów spożywczych Zarządzanie projektami Różnicowanie oferty w ujęciu koncepcji logistycznej i marketingowej Produkcja pierwotna i jej wpływ na bezpieczeństwo żywności Warsztaty gastronomiczne Prowadzenie działalności gospodarczej Żywność funkcjonalna Higiena produkcji żywności Zapewnienie trwałość żywności Analiza Sensoryczna Rzemiosło artystyczne w usługach gastronomicznych Komunikacja wizualna Polskie piwa niepasteryzowane Slow Food a GMO Wymagania normy ISO 22000 Żywność fermentowana Nowoczesne trendy w cukiernictwie Dodatki do żywności
Korzyści dla studenta: Uczestnicy nabędą umiejętności związane z opracowywaniem procedur i instrukcji technologicznych z obszaru technologii smaku, wdrażania ich do produkcji oraz korygowania ich wad i braków. Uczestnicy będą potrafili prowadzić specjalistyczne analizy fizyczne, chemiczne i mikrobiologiczne półproduktów i produktów. Obok klasycznych zajęć w salach wykładowych pojawiają się w programie rozbudowane warsztaty kulinarne oraz wyjazdy studyjne do miejsc, gdzie studenci będą mogli zobaczyć jak powstają wybrane produkty.
Metody nauczania: Wykłady, zajęcia laboratoryjne, warsztaty.
Organizacja studiów: Czas trwania studiów- 2 semestry. Zajęcia realizowane w trybie niestacjonarnym (sobota i niedziela).
Ilość godzin: 270
Ostatbnie 8 miejsc!!!
|