TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter






Forum grupa: Gastronomia

Restauratorzy boją się Magdy Gessler?

Data wysłania: 2010-12-13 19:07 Autor: Czytelnik IP automat

Aktualność:
Restauracje goszczące w programie "Kuchenne Rewolucje" boja się, by nie podpaść prowadzącej - Magdzie Gessler. Nie chcą bowiem skończyć jak lubelski Jesz Burger Kolejna restauracja zamknięta po "Kuchennych Rewolucjach".

Gessler jest bardzo surowa w swoich komentarzach. W ostatnim odcinku programu restauratorka odwiedziła Tawernę Dominikańską w Gdańsku. Skrytykowała zarówno jedzenie jak i ekipę lokalu. - Najgorsza kuchnia jaką dotąd jadłam. Syf i malaria. Ser jest gówniany. Szef kuchni nie umie gotować - powiedziała Gessler.

Szefa kuchni tak oburzyły słowa Gessler, że następnego dnia nie zjawił się w pracy. Właściciel lokalu znalazł nowego kucharza, który wprowadził zmiany. Zaczęło się od sprzątania. Przed lokalem stanęło stoisko z rybami, a w menu pojawiły się znakomite dania z ryb. Na kontrolnej wizycie restauratorka stwierdziła, że kuchenna rewolucja się udała.

    • Kuchenne Rewolucje zmieniają na lepsze? 

      [2010-12-13 19:07 83.238.137.*]

      może p. Magda, zajmie się w ramach rewolucji naprawą biznesów, które firmuje własnym nazwiskiem?? Chyba, że sama reklama jaką robi TVN wystarczy takim lokalom jak Gar, Polka czy knajpy Domu Dochodowym..? Dodam, nie Jej knajpy...   odpowiedz »

      • Kuchenne Rewolucje zmieniają na lepsze? 

        [2010-12-14 13:28 83.238.137.*]

        Prowadząca program ( trudno bowiem nazwać Panią to rozkołtunione, pozbawione dobrych manier i chamskie babsko ) pretenduje do roli wszystkowiedzącej, a te jej fochy i grymasy oraz krzywienie się i całkowity brak taktu może wyprowadzić z równowagi większość widzów.
        Naprawdę skasowałbym ten program - chyba, że prowadziłby go ktoś na poziomie.
        Marian.W   odpowiedz »

        • Kuchenne Rewolucje zmieniają na lepsze? 

          [2010-12-15 13:04 83.238.170.*]

          Takie są uroki programu o kupionym, gotowym formacie, bez specjalnych możliwości modyfikacji. Charakterek prowadzącej jest również tam określony. Inna rzecz, że trafiono odpowiednio.   odpowiedz »

    • Kuchenne Rewolucje zmieniają na lepsze? 

      [2010-12-13 21:16 188.146.12.*]

      Żałosna baba, tak jak żałosna jest Tusk Vision Network. No ale "ciemny lud", któremu się wydaje że jest oświecony bo ogląda przecież "śmieszne" Szkło kontaktowe jest naprawdę ciemny, daje się urabiać i wierzy w cuda Ryżego   odpowiedz »

      • Kuchenne Rewolucje zmieniają na lepsze? 

        [2010-12-14 12:55 212.75.118.*]

        Chyba Ci się fora pomyliły człowieku   odpowiedz »

      • Kuchenne Rewolucje zmieniają na lepsze? 

        [2010-12-15 15:01 79.191.233.*]

        Frustrat spod krzyża, czy poddany będącego na fali wznoszącej (która ciągle opada) Prezesa?   odpowiedz »

      • Kuchenne Rewolucje zmieniają na lepsze? 

        [2010-12-17 15:04 80.53.173.*]

        Brawo ten Pan/Pani (2010-12-13 21:16 188.146.12.*]) BRAWO !   odpowiedz »

    • Kuchenne Rewolucje zmieniają na lepsze? 

      [2010-12-15 18:54 83.16.144.*]

      Pretensjonalna kobietka w określonym wieku...klimakteryjnym...   odpowiedz »

    • Kuchenne Rewolucje zmieniają na lepsze? 

      [2010-12-15 19:54 89.25.172.*]

      Jestem właścicielem kilku restauracji i znam się bardzo dobrze na gotowaniu. Ta Pani to "ordynarna i chamska baba", która w rzeczy samej w ogóle nie zna się na prowadzeniu restauracji. Na gotowaniu tym bardziej. Wierzcie mi gdyby mi dopłacili nie wiem jakie pieniądze to i tak jestem w 100 % przekonany że ta "reformatorka" położyła by mi restauracje w niecały tydzień.
      Program w TVN jest wzorowany na kanadyjskim i australijskim oryginale , ale tam osoby prowadzące naprawdę się znają na rzeczy a taktem i kulturą mogą uczyć wszystkich widzów co to są prawdziwe maniery, a nie fochy obrzydliwej, klnącej i zaniedbanej wiedźmy   odpowiedz »

    • Kuchenne Rewolucje zmieniają na lepsze? 

      [2010-12-15 21:57 79.187.98.*]

      Prowadzę dużą restaurację już 20 lat,umiem gotowć
      i sądzę, żePani Gesler tęż potrafi,ale do kuchni z tym pięknym włosem bym jej nie dopuściła.Pochwalam jej
      umiejętność korzystania z bogactw miejscowych,
      świerzych owoców i warzyw.Ale wara od wystroju i koncepcji architektonicznych,wybijania okien.
      bardz mnie ciekawi czy zaproszeni goście płacą rachunki,
      bo na darmową wyżerkę to o chętnych nie trudno.
      Program sam w sobie jet przereklamowany.
      Bardziej cenię poglądy na temat utrzymania się na rynku P.Kręglickich.Sądzę , że po takiej wizycie oczekiwała bym przyjaznej ,żeczowej analizy miejscowego rynku,siły nabywczej miejscowej ludności.i właśnie po tej analizie można tworzć kartę i ustalać cent.
      Serdecznie pozdrawiam St.Centkowska
      Restauracja Kolorowa   odpowiedz »

    • Kuchenne Rewolucje zmieniają na lepsze? 

      [2010-12-17 15:41 87.206.224.*]

      Dania z ryb są niewątpliwie mocnym atutem w kuchni żydowskiej i p. Magdzie na pewno dobrze wychodzą.

      Sposób zachowania, słownictwo i narzucanie wizji wystroju bez komentarza.

      Program z jej udziałem nie podoba mi się,
      a skoro przynosi więcej szkód niż pożytku
      powinien zniknąć   odpowiedz »

    • Restauratorzy boją się Magdy Gessler? 

      [2012-02-14 13:27 83.19.223.*]

      witam, mam do sprzedania unikatowy adres www.najlepszejedzonko.pl - adres dla restauracji, która Klientom proponuje najlepsze jedzonko! Wejdź na stronę i licytuj!   odpowiedz »

    • Restauratorzy boją się Magdy Gessler? 

      [2012-02-26 00:40 188.121.0.*]

      Zajmuję się gastronomią, prowadzę cztery lokale sam gotuję i program Magdy Gesler jest dla mnie w 100 % programem typu show gdzie pieniądze są najważniejsze a człowiek z ulicy nie jest w stanie odróżnić "ściemy"
      Prowadząca program zawsze brzydzi się chemii :) Poczytajcie proszę składniki mieszanek przypraw Prymat.
      Szydzi z mrożonek, tylko jak podać kalafiora w zimie. Co więcej dietetycy twierdzą że mrożonki z warzyw zachowują w pełni swe walory.
      Niektóre pomysły są oderwane od rzeczywistości jak wprowadzenie kuchni
      chyba hiszpańskiej w miejscowości gdzie ludzie nie wiedzą nawet to powinno się jeść. Nie mówię nawet o cenie składników tej kuchni.
      Zmiana nazw restauracji to odrębny temat, niektórzy mogą mieć sentyment ja nazwy swojego pierwszego lokalu nie zmieniłbym za żadne pieniądze.
      Co można pochwalić to piętnowanie czystości w restauracjach bo kiedy oglądam niektóre odcinki to po prostu ręce opadają.   odpowiedz »

      • Restauratorzy boją się Magdy Gessler? 

        [2012-02-27 10:44 31.178.126.*]

        Wystarczy pójść do którejś z restauracji M. Gesler, żeby nabrać odpowiedniego dystansu do programu. Lepiej wygląda niż smakuje.   odpowiedz »

    • Restauratorzy boją się Magdy Gessler? 

      [2012-07-08 12:57 178.36.54.*]

      Witam,

      mam na sprzedaż Podgrzewacz do parówek 11 rolkowy firmy ROLLER GRILL. Sprzęt nigdy nie był używany i jest oryginalnie zapakowany. Poniżej zamieszczam opis ze strony producenta. Prosze nie mylić tej marki z firmą ROYAL czy Caterina - ich ceny są zdecydowanie niższe a awaryjność nieporównywalnie większa.

      Wystawiam FV.

      Udzielam 12 miesięcznej gwarancji.

      Normalnie cena to od 3500 pln brutto a u mnie za 2500 z dostawą do 100 km od Warszawy.

      Poniżej pełna specyfikacja urządzenia.

      Numer katalogowy: 777303
      Parametry:
      Waga - M: 20,0 kg
      Wysokość - H: 240 mm
      Głębokość - D: 460 mm
      Szerokość - W: 545 mm
      Napięcie - U: 230 V
      Zasilanie: prąd
      Moc elektryczna: 1,4 kW
      Marka: Roller grill
      Opis: nieprzywierające rolki
      Ilość rolek: 11 dwie strefy grzewcze długość rolki 40 cm pojemność 20 parówek

      oraz....

      frytownicę podwójną 2 x 5.5 L Caterina firmy Stalgast.. Sprzęt nigdy nie był używany i jest oryginalnie zapakowany. Poniżej zamieszczam opis ze strony producenta.

      Możliwość wstawienie FV.

      Gwarancja 12 miesięcy.

      Na terenie Warszawy dostawa gratis.

      Nie wysyłam za pobraniem

      Frytownica 2x5,5 l. Caterina
      Numer katalogowy: 746064
      Parametry:
      Wysokość - H: 295 mm
      Głębokość - D: 410 mm
      Szerokość - W: 530 mm
      Napięcie - U: 230 V
      Zasilanie: prąd
      Pojemność - V: 11 l
      Moc elektryczna: 6.4 kW
      Temperatura min.: 60 °C
      Marka: Caterina
      Temperatura max.: 190 °C
      Ilość komór: 2 szt
      Opis:
      wymiary kosza 2x195x235x100 mm
      max. załadunek frytek 2x1,5 kg- mrożone
      max wydajność 2x6 kg/h frytki mrożone
      wartość pojemności i mocy dotyczą jednej komory
      pojemność 2 x 5,5 l
      moc elektryczna 2 x 3,2

      pojemność min. oleju 2x2,9 l.
      pojemość zbiornika 2x8,5 l
      pojemność max. oleju 2x5,5 l
      wymiary kosza po złożeniu 195x445x245 mm - nóżki 35 mm

      KONTAKT: 500 659 373
      E-MAIL: biuro@shilen.pl
      ZDJĘCIA SPRZĘTU MOGĘ WYSŁAĆ DROGĄ MAILOWĄ   odpowiedz »

    • Kuchenne Rewolucje zmieniają na lepsze? 

      [2013-02-28 20:08 83.5.145.*]

      to nie strach przed Magdą Gessler, to strach przed tym, że pokaże im,że mało wiedzą o gotowaniu...do tego słabo potrafią zarządzać kadrą w restauracji

      http://kucharze.tv   odpowiedz »

 
     

Forum gorące tematy

Forum gorące tematy
Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję