TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter






Forum grupa: Gastronomia

Sanepid przyjrzy się tzw. małej gastronomii

Data wysłania: 2010-07-14 12:24 Autor: Czytelnik IP automat

Aktualność:
Pomorski sanepid zapowiedział, że w tym sezonie przeprowadzi jeszcze więcej kontroli. Inspektorzy skupią się na nadmorskich kurortach.

W ubiegłym roku na Pomorzu działało 5465 zakładów żywienia zbiorowego otwartego (bary, restauracje, pizzerie), w tym 3375 zakładów małej gastronomii. Kontrole przeszło 4106 zakładów żywienia zbiorowego, w tym 2313 lokali małej gastronomii.

Sanepid sprawdza kuchnie w ośrodkach wczasowych i kolonijnych oraz punkty gastronomiczne. Najczęstsze uchybienia to: brak aktualnych badań lekarskich pracowników, brak odzieży ochronnej pracowników, brak oznakowania produktów spożywczych, używanie produktów po dacie ważności.

    • Sanepid kontynuuje kontrole 

      [2010-07-14 12:24 83.20.234.*]

      proste zasady jakby mieli GMP i GHP oraz HACCP nie było by problemu
      Mój tel jakby ktoś miał problem w powyższym zakresie
      509669802   odpowiedz »

 
     

Forum gorące tematy

Forum gorące tematy
Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję