TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter






Forum grupa: Gastronomia

Grillowanie w restauracjach szkodliwe dla środowiska?

Data wysłania: 2010-03-31 14:30 Autor: Czytelnik IP automat

Aktualność:
Grillowanie w restauracjach na całym świecie jest źródłem zanieczyszczeń, które mogą być zagrożeniem dla ludzkiego zdrowia i środowiska. Do takich wniosków doszli naukowcy z amerykańskiego Uniwersytetu Minnesota.

Zdaniem ekspertów przygotowywanie potraw w celach handlowych jest źródłem zanieczyszczenia powietrza. W restauracjach w Los Angeles zainstalowano katalizatory tak, aby zminimalizować przedostawanie się cząsteczek aerozoli z grilli. Najwięcej szkodliwych emisji pochodzi z tłustych potraw przygotowywanych w wysokich temperaturach, na otwartym ogniu, takich jak np. mięso do hamburgerów.

    • Grillowanie w restauracjach 

      [2010-03-31 14:30 83.21.229.*]

      Co to za tekst?
      A grillowanie w domu czy ogrodzie nie powoduje zanieczyszania środowiska?
      Moim zdaniem jest zupełnie odwrotnie, to restauratorzy zatrudniają profesjonalistów którzy mają wiedzę jak grillować, aby zminimalizować zatruwanie środowiska. A większość domorosłych ,,grillowiczów", niema pojęcia o zatruwaniu, siebie, współbiesiadników, czy środowiska.   odpowiedz »

 
     

Forum gorące tematy

Forum gorące tematy
Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję