Otwieram pierwszą na Węgrzech kawiarnię polską nad Balatonem
Data wysłania: 2010-03-20 21:17 Autor: Czytelnik IP 212.16.143.*
Witam, mam 26 lat jestem Węgierką, moją patronką jest święta Kinga Z przyjemnością informuje, że otworzyłam miesiąc temu kawiarnię w Balatonlelle i przyznam całkiem nieźle się rozwija. Do obecnej działalności planuję podczepic polską cukiernię, ciastkarnię oraz polskie minidelikatesy.
W Polsce jest wiele restauracji z kuchnią węgierską - niestety u nas na Węgrzech nie ma. Dlatego hcę kultywować polskie tradycje gastronomiczne będące najlepszym wspomnieniem dla Węgrów z czasu ich pobytu w Polsce.
Dla Węgrów i setek tysięcy gości przebywających nad Balatonem będzie to szansa na nasycenie się "polskością". Można się pocieszyć, że w niedalekiej przyszłości dotrze do Balatonu także polska kuchnia. Nasyceniu się "polskością" w sensie dosłownym będzie służyła restauracja serwująca tradycyjne polskie potrawy, m.in. wspaniałą kawę, herbatę, żurek, barszcz i inne zupy, pierogi, bigosy, gołąbki, kotlety, sernik, pyszny jabłecznik, itp.
Pragnę aby mój obiekt był urządzony w polskim klimacie i promował wyłącznie tylko polskie wyroby spożywcze, meble i wyposażenia wnętrz dla setek obiektów gastronomicznych nad Balatonem.
Oczekuję od Was informacji i rzeczowych propozycji odnośnie polskich firm oferujących wyposażenie wnętrza polskiej placówki, gdzie w środku może zmieścić się 50 klientów, a na tarasie prawie dwa razy tyle. Liczę na fachową pomoc Polaków prowadzących podobne placówki w kraju.
Jeżeli jesteście Państwo zainteresowani nawiązaniem współpracy serdecznie zapraszam do kontaktu. Z poważaniem: Szlazas Kinga
P.S. Z góry przepraszam, że obecnie nie mówię biegle po polsku i jestem zdana na Wasz kontakt ze mną poprzez ojca.
Szlazas Witold HU-7030 Paks, Szedres u. 6/2. Węgry-Hungary e-mail: szlazas@tolnanet.hu e-mail: witold@freemail.hu tel z Polski: 00-36-75/316-555 - od godz 16 do godz 21
Otwieram pierwszą na Węgrzech kawiarnię polską nad Balatonem [2010-09-06 16:52 178.37.96.*] dzien dobry pani Kingo,jestem zainteresowany wspolpraca,prosze napisac w skrocie jak mialoby to wygladac,w przyszlym roku planuje otworzenie kilku malech punktow z lodami,mialem na mysli miejscowosci z basenami termalnymi ale nie ukrywam ze zainteresowala mnie pani propozycja dotyczaca polskiej kuchni,zreszta mozna polaczyc jedno z drugim,pozdrawiam Jacek chla odpowiedz »
|