Pierogarnie na franczyzie Polskiego Jadła
Data wysłania: 2009-08-15 08:02 Autor: Czytelnik IP automat
Aktualność: W marcu, spółka Polskie Jadło zakończyła pilotażowy program, dotyczący uruchamiania punktów gastronomicznych w systemie pierogarni.
Programem zostało objętych 10 placówek, spółka zapowiedziała, że od początku września rozpoczyna przyjmowanie ofert od osób, które będą zainteresowane współpracą na zasadzie franczyzy.
"Sztuka Pieroga" to punkty pomyślane jako biznes rodzinny w modelu 2+1. Program nie będzie wymagał olbrzymich nakładów finansowych, a całość wyposażenia technicznego jak i projekt wystroju dostarczane będą przez spółkę.
Polskie Jadło udzieli również kredytu kupieckiego w formie pierwszej kompletnej dostawy. Pierogarnie mogą być otwierane w pomieszczeniach już od 20 m kw. lub jako małe stoiska w istniejących sklepach spożywczych. Jako miejsca do uruchamiania tego typu działalności, spółka preferuje tereny osiedlowe, miejsca położone nieopodal dużych sklepów spożywczych, szkół, itp.
Według prezesa Polskiego Jadła - Jana Kościuszko - szacunkowo średni przychód miesięczny powinien kształtować się na poziomie 24 tys. zł. W zależności od przyjętego modelu obsługi i kosztów pozyskania lokalu zysk pozostały dla prowadzącego powinien osiągnąć wynik pomiędzy 10 a 14 tys. zł. "Efektywne prowadzenie takiego punktu przynosi nie tylko zyski operatorowi, ale również preferuje jego kandydaturę do przyjmowania operatyw na coraz wyższym poziomie"- mówi prezes.
Pierogarnie Polskiego Jadła [2009-08-15 08:02 193.33.125.*] Panie Janie K. i tak trzymać - laur dla pana za promowanie polskiej kuchni a nie; mac donaldów, kfc, burgerów i picburgerów. (KH) odpowiedz »
Pierogarnie Polskiego Jadła [2009-08-16 14:37 85.5.179.*] bardzo dobry pomysl polskie jadlo jest wspaniale imalo znane polska powinna byc dumna z pierogow tak jak wlosi z pizzy kture obielo cala polske . wspierajmy takie iniciatywy. odpowiedz »
Pierogarnie Polskiego Jadła [2010-11-01 10:43 62.87.160.*] lepiej samemu sprzedawac pod wlasnym szyldem odpowiedz »
|