Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista od udanych wakacji :) w Azul Holiday
- Specjalista ds. Turystyki - Tarnowskie Góry
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej
- Specjalista ds.turystyki - Biuro Podróży...
- Praca Zdalna 100% - Konsultant ds. podróży...
- PRODUCT MANAGER
- Specjalista ds. Sprzedaży i Obsługi Klienta
- ITAKA RUMIA - Specjalista ds. Turystyki
- Specjalista d.s.Turystyki Krakow
- Rezydent/Asystent rezydenta EXIMTOURS w TUNEZJI
Zakończono Mistrzostwa Polski Kelnerów
25 marca w Warszawie odbyły się V Mistrzostwa Polski Kelnerów dla profesjonalistów. W tym roku zawody odbyły się w hali MTP Polska, podczas targów Eurogastro 2009. W ścisłym finale konkursu wzięło udział 9 zawodników z następujących hoteli i restauracji:
1. Chabior Michał - z Hotelu Europa w Lublinie
2. Chęciński Piotr - z Hotelu Courtyard by Marriott w Warszawie
3. Ciesielski Ireneusz - z Restauracji "Róża wiatrów" w Gdyni
4. Majdański Wojciech - z Hotelu "Zamek na skale" w Trzebieszowicach
5. Sobolewski Roch - z Hotelu Radisson blue w Warszawie
6. Dutkowski Daniel - z Hotelu "Izabella" w Puławach
7. Stawiński Dawid - z Hotelu Marriott w Warszawie
8. Baran Michał - z "Paparazzi Original Cafe Bar" w Warszawie
9. Miąc Grzegorz - z Hotelu Radisson blue w Warszawie.
Zmagania kelnerów obserwowało i oceniało w tym roku jury w następującym składzie - Przewodniczący jury: Grzegorz Górnik, Jerzy Morawski V-ce Prezes KSK, Zastępca Przewodniczącego jury: Robert Golec V-ce Prezes KSK, Członkowie jury: Bernard Sitarski - członek Zarządu KSK oraz Bogdan Migas - Wine4you, sommelier.
Tegoroczna impreza składała się z trzech części pisemnego testu składającego się z 20 pytań z wiedzy kelnerskiej, sommelierskiej i barmańskiej; praktycznego egzaminu z umiejętności serwisu francuskiego, a dla zawodników którzy uzyskali najwięcej punktów z dwóch pierwszych części przewidziano najtrudniejsze zadanie: otwieranie, dekantację i serwis wina.
Po podsumowaniu osiągnięć zawodników w 3 konkurencjach okazało się, że zwycięzcą został ubiegłoroczny Mistrz Polski Kelnerów - Michał Baran, zaś tytuł V-ce Mistrzowski otrzyma zeszłoroczny V-ce Mistrz Polski Kelnerów - Grzegorz Miąc. Trzecie miejsce przypadło tegorocznemu debiutantowi - Michałowi Chabiorowi. Czwarte miejsce zajął Dawid Stawiński, również debiutujący w mistrzostwach.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
GUS: Pomorze Zachodnie z dwucyfrowym
Długie weekendy listopadowe również
Dział targi, konferencje, workshop:
Polska zyskuje w
Nowe Trendy w Turystyce już za
Starsze aktualności:
Przedłużenie kontroli na granicy z Niemcami problemem dla wielu
Grupa a&o zanotowała najlepszy rok w swojej
Wzrost cen wyjazdów turystycznych
ECTAA uruchamia program Ambasadorów Branży
eSky celuje w klientów biur
Polak najlepszym szefem kuchni w hotelach Select Services sieci
Zapraszamy na Germany Travel
Nowe Trendy w Turystyce - promocyjna wejściówka do
Czwarta edycja Certyfikacji Atrakcji Turystycznych Powiatu
Wakacje.pl kuszą doświadczonych
Ciągle nie ma szans na budowę metra w Krakowie
PKP Intercity: Wars nadal będzie obsługiwał gastronomię
Hotelarze nie mają swojej reprezentacji branżowej
Bilet miesięczny na dwa tygodnie!
Tachografy cyfrowe zatwierdzone
Pożar hotelu Marriott w Islamabadzie
Francja: więcej policji i zakaz podróży do Afryki
Zapotrzebowanie na pracowników w branży turystycznej jest wciąż duże
Zmiany w przepisach: kierowca musi mieć przy sobie więcej wykresówek!
Nowe atrakcje na krakowskich bulwarach nadwiślańskich
Czy Kraków ma szansę organizować Euro 2012?
Heathrow: spokojne otwarcie nowego terminalu
Stop współpracy Balic z Obicami - mówi SdPl!
Zimą nie polecimy do Lizbony z Centralwings
Awionetka 2010 dla prezesa Kraków Airport
Nowe połączenia autobusowe na lotniska
Milionowy pasażer na lotnisku w Gdańsku
Sosnowiec: PIT na śląskich targach turystycznych