TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter






Europejski certyfikat dla mazurskich restauratorów

Warmińsko-mazurskie przystąpiło do Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego - jako pierwszy region w Polsce. Obecnie należą do niej już 24 regiony z Europy, w tym 11 z Polski.


Certyfikat został wręczony producentom żywności oraz restauratorom z Warmii i Mazur. W Europejskiej Sieci zrzeszonych jest 96 członków, teraz dołączyło kolejnych dziewięciu.

Certyfikaty przynależności otrzymały: firma EKO Piotr Hillar z Rybna (producent mąki), Gospodarstwo Rybackie Mikołajki, Gospodarstwo Agroturystyczne Zapiecek z Idzbarka k. Ostródy, Gościniec pod Dębem w Wilimach, P.P.H.U. Maluchnik z Górowa Iławieckiego (piekarnia), P.P.H.U. Piekarnia Staropolska z Olsztyna, Restauracja Zakątki Europy z Olsztyna, Zajazd nad Drwęcą z Nowego Miasta Lubawskiego oraz Zajazd Pod Kłobukiem w Małdytach.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
Europejski certyfikat dla mazurskich restauratorów Europejska Sieć Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego z Warmii i Mazur Jacek Protas EKO Piotr Hillar z Rybna Gospodarstwo Rybackie Mikołajki Gospodarstwo Agroturystyczne Zapiecek z Idzbarka k. Ostródy Gościniec pod Dębem w Wilimach Restauracja Zakątki Europy z Olsztyna Zajazd nad Drwęcą z Nowego Miasta Lubawskiego Zajazd Pod Kłobukiem w Małdytach




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję