Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Wynajme apartament Wlochy Poludniowe
- B.P. Itaka Chorzów zatrudni pracownika z...
- Doradca Klienta WAKACJE.PL
- Rainbow Szczecin Kaszubska
- Specjalista ds. Turystyki kulturowej i...
- TUI Racibórz
- Travelplanet.pl Gliwice - Specjalista ds....
- Pilot wycieczek Zakynthos
- Poszukujemy pilotów
- Pracownik biura podróży w Krakowie


Zobacz także
Rusza XXI edycja Konkursu na Najlepszy Produkt Turystyczny
Rusza trzecia edycja konkursu Teraz Polska Turystyka
Turystyka wspiera 33 finał WOŚP
Województwo pomorskie ogłosiło konkurs ofert na rozwój turystyki i krajoznawstwa
Najlepsze prace magisterskie wybrane
PPL: Polskie lotniska poradziły sobie pomimo awarii systemów Microsoftu
Znamy półfinalistów konkursu kulinarnego "Zgotuj sobie sukces!"
Jury II edycji konkursu kulinarnego "Zgotuj sobie sukces!" ogłosiło listę 24 zespołów kucharskich, które zakwalifikowały się do półfinałów.
Wśród zwycięzców pierwszego etapu konkursu organizowanego przez Makro Cash & Carry wspólnie z Ogólnopolskim Stowarzyszeniem Szefów Kuchni i Cukierni są zespoły z różnych stron Polski.
Konkurencja była duża - spośród nadesłanych 55 zgłoszeń jury konkursu w składzie: Kurt Scheller - przewodniczący, Grzegorz Kazubski i Piotr Kraśkiewicz - członkowie jury, wybrało 24 dwuosobowe zespoły. Warunkiem zgłoszenia uczestnictwa było nadesłanie samodzielnie opracowanego przepisu. Danie konkursowe miało składać się z przekąski zimnej i dania głównego z uwzględnieniem w składnikach suma europejskiego i udźca cielęcego.
Konkurs "Zgotuj sobie sukces!" jest adresowany do uczniów szkół gastronomicznych. Jego celem jest upowszechnianie umiejętności organizacyjnych i kulinarnych w środowisku szkolnym, wśród przyszłych szefów kuchni. "Polacy słyną ze wspaniałej kuchni i utalentowanej młodzieży, która swoje umiejętności i fantazję kulinarną czerpie z tradycji rodzinnego, domowego gotowania - mówi Grzegorz Kazubski, menedżer Centrum Kulinarnego HoReCa. - Nasz konkurs to prestiż i furtka do gastronomicznej kariery".
Półfinały i finały konkursu odbędą się w dniach 14-15 października br. w Warszawie, w Centrum HoReCa usytuowanym w Makro Centrum Rozwoju Firm. W trakcie półfinału wyłonionych zostanie 12 ekip, które zakwalifikują się do finałów. Ogłoszenie wyników odbędzie się podczas uroczystej gali tego samego dnia. W konkursie biorą udział dwuosobowe zespoły uczniów szkół gastronomicznych w wieku 18-24 lat zgłaszane przez dyrektorów szkół lub nauczycieli praktycznej nauki zawodu. Każda ze szkół mogła zgłosić maksymalnie dwa zespoły.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Popularna sieciówka ze
Ferie nad Bałtykiem lepsze niż rok
Dział nagrody i wyróżnienia:
Gdańsk Europejską Stolicą Kultury
Skytrax wybrał najlepsze linie lotnicze na
Starsze aktualności:
Hotelarze i kwaterodawcy z nowymi
NEKERA - liczne nowości na zimę
Rozpoczyna się kolejna edycja Turystycznych Mistrzostw
Travelplanet - sprzedaż lepsza niż rok
OSAT: nie rekomendujemy współpracy z dwoma
Wyższy podatek turystyczny w
Branża wydarzeń i spotkań wnosi dużo do
Wakacje.pl prognozują udaną
Sopot: przy plaży powstanie kompleks hotelowy
Rusza restrukturyzacja LOT. 400 osób do zwolnienia
Niepalący goście mniej atrakcyjną grupą klientów?
Chińskie linie lotnicze kupują brazylijskie samoloty
Majówka w biurach podróży a Szczyt Gospodarczy
NaSpolke.pl - znajdź sobie kompana na wakacje
Nowy produkt turystyczny - podróż śladami Aleksandra Łukaszenki
W toruńskiej baszcie powstanie hostel
Piękne storczyki pachną spoconymi nogami
Miejsca leżące w samolotach latających do USA
Przyznano nagrody za najlepsze publikacje turystyczne ubiegłego roku
Islandia: zamknięto dwa lotniska
Spanie w samolocie może kosztować..
Zakończył się konkurs na logo portalu e-przewodniki.pl
Wiedeń: Grand Prix CIFFT 2008 dla filmu "Lodz - City of Culture"
Kolejowy auto-stop, czyli nowe rozwiązanie dla podróżujących pociągami
Turyści w Tatrach - niby dziś jest dobrze, ale co dalej?
Condor wprowadza klasę Premium Economy na długie loty