
Zobacz także
Rusza XXI edycja Konkursu na Najlepszy Produkt Turystyczny
Rusza trzecia edycja konkursu Teraz Polska Turystyka
Travelist wybiera najlepsze hotele
Jak sobie ułatwić komunikację z klientami?
Turystyka wspiera 33 finał WOŚP
Województwo pomorskie ogłosiło konkurs ofert na rozwój turystyki i krajoznawstwa
Znamy półfinalistów konkursu kulinarnego "Zgotuj sobie sukces!"
2010-10-04Jury II edycji konkursu kulinarnego "Zgotuj sobie sukces!" ogłosiło listę 24 zespołów kucharskich, które zakwalifikowały się do półfinałów.
r e k l a m a
Wśród zwycięzców pierwszego etapu konkursu organizowanego przez Makro Cash & Carry wspólnie z Ogólnopolskim Stowarzyszeniem Szefów Kuchni i Cukierni są zespoły z różnych stron Polski.
Konkurencja była duża - spośród nadesłanych 55 zgłoszeń jury konkursu w składzie: Kurt Scheller - przewodniczący, Grzegorz Kazubski i Piotr Kraśkiewicz - członkowie jury, wybrało 24 dwuosobowe zespoły. Warunkiem zgłoszenia uczestnictwa było nadesłanie samodzielnie opracowanego przepisu. Danie konkursowe miało składać się z przekąski zimnej i dania głównego z uwzględnieniem w składnikach suma europejskiego i udźca cielęcego.
Konkurs "Zgotuj sobie sukces!" jest adresowany do uczniów szkół gastronomicznych. Jego celem jest upowszechnianie umiejętności organizacyjnych i kulinarnych w środowisku szkolnym, wśród przyszłych szefów kuchni. "Polacy słyną ze wspaniałej kuchni i utalentowanej młodzieży, która swoje umiejętności i fantazję kulinarną czerpie z tradycji rodzinnego, domowego gotowania - mówi Grzegorz Kazubski, menedżer Centrum Kulinarnego HoReCa. - Nasz konkurs to prestiż i furtka do gastronomicznej kariery".
Półfinały i finały konkursu odbędą się w dniach 14-15 października br. w Warszawie, w Centrum HoReCa usytuowanym w Makro Centrum Rozwoju Firm. W trakcie półfinału wyłonionych zostanie 12 ekip, które zakwalifikują się do finałów. Ogłoszenie wyników odbędzie się podczas uroczystej gali tego samego dnia. W konkursie biorą udział dwuosobowe zespoły uczniów szkół gastronomicznych w wieku 18-24 lat zgłaszane przez dyrektorów szkół lub nauczycieli praktycznej nauki zawodu. Każda ze szkół mogła zgłosić maksymalnie dwa zespoły.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Turystyka budzi się nad
Mazowsze przyciągnęło więcej
Gastronomia: wzrost cen ograniczony przez dużą
Dział nagrody i wyróżnienia:
Skytrax wybrał najlepsze lotniska w 2025
Gdańsk Europejską Stolicą Kultury
Starsze aktualności:
McDonald`s przegrał przed Sądem
Czego boją się Polacy na
Jakich wakacji szukano w
Dofinansowania wycieczek dla szkół za 70 mln
Nowe kierunki w ofercie EXIM
Wenecja idzie dalej z
Prezes Polskiej Grupy Lotniczej
Grecja próbuje odzyskać marmury z
Duży touroperator
Światowe Forum Ekonomiczne o rozwoju sektora
TSUE: Włoskie regulacje dot. Airbnb, czy Expedii niezgodne z prawem
Sopot: przy plaży powstanie kompleks hotelowy
Rusza restrukturyzacja LOT. 400 osób do zwolnienia
Niepalący goście mniej atrakcyjną grupą klientów?
Chińskie linie lotnicze kupują brazylijskie samoloty
Majówka w biurach podróży a Szczyt Gospodarczy
NaSpolke.pl - znajdź sobie kompana na wakacje
Nowy produkt turystyczny - podróż śladami Aleksandra Łukaszenki
W toruńskiej baszcie powstanie hostel
Piękne storczyki pachną spoconymi nogami
Miejsca leżące w samolotach latających do USA
Przyznano nagrody za najlepsze publikacje turystyczne ubiegłego roku
Islandia: zamknięto dwa lotniska
Spanie w samolocie może kosztować..
Zakończył się konkurs na logo portalu e-przewodniki.pl
Wiedeń: Grand Prix CIFFT 2008 dla filmu "Lodz - City of Culture"
Kolejowy auto-stop, czyli nowe rozwiązanie dla podróżujących pociągami
Turyści w Tatrach - niby dziś jest dobrze, ale co dalej?
Condor wprowadza klasę Premium Economy na długie loty