TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter






Tygodnie Pasji Kulinarnej na Zamku w Przegorzałach

Restauracja i Kawiarnia ‘U Ziyada’ na Zamku w Przegorzałach w Krakowie, zaprasza na cykl letnio-jesiennych spotkań kulinarnych. Przez cały sierpień i trzy tygodnie września, co tydzień - od niedzieli do soboty - serwowane będzie atrakcyjne menu, inspirowane aktualną porą roku oraz sezonowymi potrawami.


Zamek w Przegorzałach - wśród Krakowian i przyjezdnych od lat znany jest jako miejsce z pięknym widokiem na panoramę Wisły i Tatr. To również ciekawy, zabytkowy obiekt architektoniczny z historia sięgającą I Wojny Światowej. Basztę wybudował według własnego projektu i na potrzeby swojej rodziny znany architekt Alfred Szyszko-Bohusz. Obiekt początkowo miał stanowić luksusowy ośrodek wypoczynkowy dla pilotów Luftwaffe walczących na froncie wschodnim. Wzorowany na jednym z zamków alpejskich, został malowniczo wkomponowany w zieleń otaczających lasów. Stylizacja wnętrz i kolorystyka tworzą klimat, który wraz z tarasami, pięknymi widokami i dobrą kuchnią przyciąga gości już od blisko dwudziestu lat.

Co tydzień, od niedzieli do soboty Szef Kuchni w trakcie 7-tygodniowego cyklu Tygodni Pasji Kulinarnej, zaproponuje ‘Tydzień z warzywami’, kolejno "Szparag żółtych i zielonych, oczywiście siedem dni’, ‘Tydzień z makaronami, nie tylko włoskimi’, następnie ’Od niedzieli do soboty - tylko ryby’. Pierwszy tydzień września to ‘Tydzień chłopski na skraju Lasu Wolskiego’. Cykl zakończy ‘Jagnięcy tydzień w Przegorzałach’, poprzedzający ‘Siedem dni z grzybami’.

Ta specjalna oferta skierowana jest zarówno dla osób indywidualnych jak i rodzin z dziećmi, jak i grup turystycznych. Zamek położony jest na leśnym wzgórzu, w odległości ok. 5 km. od Rynku Głównego. Otoczony pięknym, starym parkiem jest miejscem ciszy, spokoju i rekreacji.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
Kraków Przegorzały restauracja Tygodnie Pasji Kulinarnej menu gastronomia


Komentarze:

Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję