Rośnie popularność wigilii z restauracji
Właściciele restauracji i firm cateringowych potwierdzają, że z każdym rokiem coraz więcej osób zamawia świąteczne dania. Wigilijne danie zamawiają najczęściej ludzie z zamożniejszym portfelem, zabiegani, spędzający większość czasu w pracy. Ale zdarza się również, że zakupem gotowych dań zainteresowane są panie w średnim wieku, którym po prostu nie chce się gotować. Restauratorzy i firmy cateringowe potwierdzają, że zamawiane są najczęściej dania tradycyjne. Klienci rzadko szukają nowości.
Powodzeniem cieszy się ryba w galarecie, pierogi z kapustą, zupa borowikowa, barszczyk z uszkami, panierowany karp z purée ziemniaczanym i kapusta gotowana z grzybami.
Na Klientów nie lubiących tradycyjnego karpia czeka np. łosoś w jarzynach, bo nie każdy lubi tradycyjnego karpia.
Dużym zainteresowaniem cieszą się też ciasta.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Dział dla turystów:
Opłata turystyczna to głupi pomysł, ale projekt jest w fazie
Starsze aktualności:
Europejska turystyka odbija się po
Henley: Polski paszport mocniejszy od
Wyniki Lotniska Chopina znacznie powyżej
Najlepszy barman w Polsce zdradza trendy na 2024
TSUE: Poufność informacji dot. wypadków lotniczych kluczem do
Ratunkowe paczkomaty także we Wrocławiu i
W Wieliczce znów przeważają zagraniczni
Kolejka krzesełkowa na Pilsku już działa
Projekt "Słoneczna Toskania" w hotelu Sielanka
Głupi żart pasażera uziemił samolot na lotnisku w Liverpoolu
Interaktywny serwis turystyczny
Taksówkarze pierwszymi przewodnikami turysty?
Monachium: zapalił się samolot włoskich linii lotniczych
Internet - najważniejszym źródłem informacji podczas planowania podróży
Astra-Lingua: programy zwiedzania Trójmiasta
Amerykańska pizza Papa Johns podbije "żołądki" Polaków?
Oświęcim: milion złotych na renowację wieży zamkowej
Ulica Roosevelta w Poznaniu będzie pełna luksusowych hoteli?
Samoloty tanich linii w tygodniu przedświątecznym były wypełnione prawie w 100%
Zwrot za zrezygnowanie z wycieczki, ile się czeka?