Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Biuro franchisingowe BP ITAKA.
- Specjalista od udanych wakacji :) w Azul Holiday
- Specjalista ds. Turystyki - Tarnowskie Góry
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej
- Specjalista ds.turystyki - Biuro Podróży...
- Praca Zdalna 100% - Konsultant ds. podróży...
- PRODUCT MANAGER
- Specjalista ds. Sprzedaży i Obsługi Klienta
- ITAKA RUMIA - Specjalista ds. Turystyki
- Specjalista d.s.Turystyki Krakow
Gdynia - pierwszym miastem w Polsce ze Szlakiem Kulinarnym
Miasto Gdynia opracowało oraz wdrożyło miejski Szlak Kulinarny. Jest to pierwszy tego typu szlak w Polsce. Ma on być sposobem na inne niż zwykle zwiedzanie miasta oraz poznanie jego oferty kulinarnej.
Ulotka informacyjna na temat nowego szlaku dostępna jest w punktach informacji turystycznej, hotelach i pensjonatach. Utworzono także stronę internetową kulinarnagdynia.pl, gdzie znajdują się opisy atrakcyjnych pod względem kulinarnym miejsc w Gdyni.
Restauracje na Szlaku położone są w sąsiedztwie najciekawszych atrakcji miasta. Pozwala to na połączenie zwiedzania Gdyni z zapoznaniem się ze specjałami kulinarnymi przygotowanymi przez restauratorów.
Miasto Gdynia, a także restauracje chętnie organizują różnego typu wydarzenia kulturalne: koncerty muzyczne, wystawy, a także animacje dla dzieci. Szefowie kuchni z restauracji znajdujących się na Szlaku potrafią przygotować dla turystów i mieszkańców potrawy z różnych stron świata, a także chętnie dzielą się pomysłami i swoimi przepisami.
Największą popularnością, oprócz kuchni polskiej, cieszą się kuchnie: włoska, tajska, chińska, grecka i japońska. W Gdyni znajduje się również pierwsza na Pomorzu restauracja indyjska oraz lokale serwujące przysmaki francuskie i meksykańskie.
Od 2 do 4 października w Gdyni odbywać się będzie I Weekend Kulinarny Gdyni. W Centrum Gemini będzie można zobaczyć gotujących na żywo najlepszych kucharzy oraz spróbować ich potraw. Dodatkowo każda restauracja przygotuje specjalne oferty promocyjne na tę okazję.
W lokalach gastronomicznych będą tzw. "happy hours". W określonym czasie we wszystkich restauracjach na Szlaku serwowane będą minidania w cenie 5,00 zł. Wśród promocyjnych potraw będą: kurczak z szynką parmeńską i sosem kaparowym, delicje z truskawek z musem z białej czekolady, a także chrupiące żabie udka. Atrakcyjna cena pozwoli na spróbowanie jak największej ilości potraw w jak największej ilości restauracji. Dodatkowo klienci będą otrzymywać specjalne naklejki z nazwą odwiedzonego lokalu. Dla osób, które uzbierają ich najwięcej przygotowano atrakcyjne nagrody.
Komentarze
Tagi:
Komentarze:
Gdynia ma swój własny Szlak Kulinarny
[2009-09-25 17:26 79.189.165.*]
W roku 2006 został wydany kulinarny spacer po Księstwie Łeba z mapą i oznaczeniami potraw książęcych,gratulujemy Gdyni,ale w Łebie też mamy taki szlak z ulotką informacyjną. odpowiedz »
Gdynia ma swój własny Szlak Kulinarny
[2009-09-28 08:32 83.18.193.*]
W Ełku też powstał Mazurski Szlak Jadła który prowadzi m.in. do gospodartsw agroturystycznych serwujących regionalne dania kulinarne. Również był wydany piękny folder, odbywały się Festiwale Jadła Mazurskiego gdzie naprawdę jedzenie było przepyszne! Szkoda, że w pewnym momencie zabrakło pieniędzy i determinacji do dalszej promocji tej idei. odpowiedz »
Dział gastronomia:
Na Pomorzu Zachodnim hotelarze nie
Długie weekendy listopadowe również
Sierpień będzie lepszy od
Dział centra informacji i promocji:
POT i PPL będą współpracować na rzecz promocji
Chcą ściągnąć młodych Niemców do
Dział biura turystyczne:
Ryanair popiera politykę zerowej
Długie weekendy w 2025 zachęcają do
POT i PPL będą współpracować na rzecz promocji
Zrównoważony rozwój ważny dla
Dział przewodnicy i piloci:
Rada UE przyjęła mandat negocjacyjny w sprawie nowelizacji dyrektywy
Rozpoczęto starania o nowy, polski wpis na listę
Liczba i wielkość statków wycieczkowych podwoiła się od 2000
Małopolska rozpoczyna nowy projekt
Rzeczniczka MŚP apeluje o podniesienie kwoty limitu zwolnienia z
Starsze aktualności:
Branża piwowarska liczy na
PIG: Miało być wsparcie dla turystyki i gastronomii, a jest miesiąc
Tajlandia dofinansuje leczenie
Wszystkie hotele należące do Clustra IHG Hotels and Resorts z certyfikatem Green
Przedłużenie kontroli na granicy z Niemcami problemem dla wielu
Grupa a&o zanotowała najlepszy rok w swojej
Wzrost cen wyjazdów turystycznych
ECTAA uruchamia program Ambasadorów Branży
eSky celuje w klientów biur
Polak najlepszym szefem kuchni w hotelach Select Services sieci
Zapraszamy na Germany Travel
Nowe Trendy w Turystyce - promocyjna wejściówka do
Czwarta edycja Certyfikacji Atrakcji Turystycznych Powiatu
Problemy z nowymi polskimi paszportami!
Ekspansja spółki Sfinks Polska na rynki Europy Centralnej i Wschodniej
Złe warunki turystyczne w Tatrach. Szlaki są oblodzone i śliskie
Resort skarbu sprzedał 92% udziałów uzdrowiska Ustka
We Włoszech trwa strajk komunikacji miejskiej i kolejowej
Abu Zabi podnosi szacunki turystyczne na następne lata
Marriott International: w ostatnim bilansie zyski zmalały o 20%
Chiny: przypadki cholery na turystycznej wyspie
Skyscanner wprowadziła więcej domen krajowych
DinoPark w Szklarskiej Porębie już otwarty
PIT krytykuje doniesienia medialne nt. kondycji biur podróży
Lotnisko Schoenefeld ma przejąć pasażerów z Polski
Badanie oczekiwań klientów w stosunku to hoteli 3 gwiazdkowych.Prosze o pomoc.
Nepalska atrakcja turystyczna?
Rezidor wprowadza do Polski ekonomiczną markę Park Inn
Tańsze zwiedzanie północno - zachodnich Czech z kartą Benefit Program
Sieciowe kawiarnie i restauracje powstaną na polskich dworcach kolejowych?
Konferencja "Turystyka w badaniach naukowych w Polsce i na świecie"
Pasażerowie chętnie zapłacą dodatkowo za... lot w kabinie pilotów
Tańsze rozmowy telefoniczne dla podróżujących?