Ogłoszenia
Ogłoszenia
- PRODUCT MANAGER
- Specjalista ds. Sprzedaży i Obsługi Klienta
- ITAKA RUMIA - Specjalista ds. Turystyki
- Pilot Praga-Wiedeń-Bratysława
- Specjalista d.s.Turystyki Krakow
- Almatur Katowice - praca w turystyce
- Szukam partnera: trekkingi w Himalaje
- Rezydent w hotelu
- BP ITAKA - KRAKÓW - Specjalista ds. Turystyki
- Projekt/Event Manager
Nowe standardy restauracji McDonald’s
Spółka McDonald’s Polska wchodzi w kolejny, drugi już etap remodellingu sieci restauracji.
Podczas jego trwania zostanie wprowadzana nowa oferta produktowa, zmianie ulegnie standard obsługi klienta, wygląd i model działania lokali.
Menu poszczególnych restauracji McDonald’s zostanie dopasowane potrzeb rynków lokalnych. Zmieni się również podejście pracowników restauracji do klienta, który zgodnie z nowymi standardami będzie obsługiwany bardziej indywidualnie - w zależności od wieku, czy też statusu np. obsługa restauracji będzie podchodziła do klientów siedzących przy stolikach, nawiązywała z nimi rozmowę, dolewała nieodpłatnie kawy.
Wszystkie te zabiegi mają na celu poprawienie wizerunku restauracji McDonald’s w oczach klientów i zachęcenie ich do częstszego odwiedzania lokali, co z pewnością pomoże poprawić wyniki finansowe sieci.
Aktualnie w Polsce działa 208 restauracji McDonald's, z czego 36 w Warszawie. Część z nich to restauracje oparte o franczyze.
Komentarze
Tagi:
Komentarze:
....
[2006-10-25 13:28 83.18.212.*]
Hehe akurat tak się składa, ze jestem pracownikiem jednego z Mc Donaldów w Polsce i uważam, ze ten pomysł jest beznadziejny. Kto to wymyślił???nie dosyc, ze jest zapierdziel to trzeba bedzie jeszcze latać do ludzi. Jasne, ze każdy pomysł jest dobry zeby zarobic, ale trzeba troche pomyślec o pracownikach!Dzieki pozdro pa odpowiedz »
....
[2007-08-03 11:20 85.134.150.*]
Przecież właśnie polega na wycisnieciu maksymalnie z pracownika za najnizsza pensje - no prawie kilka centów czy groszy wiecej to w koncu i tak najnizsze.
Czemu mc zatrudnia tylko młode osoby? I to najlepiej uczniów, studentów, bo takimi da sie łatwo manipulowac, wykorzystywac, a starszy pracownik ktory ma swoje w glowie nie da sie, nie bedzie harował za najnizsze i usmiechał sie i był zadowolony z pracy, bo ma olej w glowie. A przeciez nie tylko ciezka praca ale takze i usmiech w mc to rzecz obowiazkowa,. Nie wazne czy miales problemy z zyciu osobistym, czy jestem padniety i zmeczony, czy szef 5 minut na ciebie nawrzeszczal bo takie ma zadanie, azeby wyciagnac max z pracownika (tylko takich ludzi zatrudniaja na menadzerow, prostych, ktorym sie wydaje ze jak dostali posade menadzera to teraz musza sie odwdzieczyc) ale i tak masz sie usmiechac odpowiedz »
ktośka
[2007-07-07 09:41 83.15.235.*]
Witam,
Podobnie jak kolega uważam , że to beznadziejny pomysł.
Powinno się bardziej dbać o pracowników i podnieść stawkę bo teraz nie dość - że jest "zapierdziel" to jeszcze dochodzi dodatkowa obsługa gościa. Ktos może kiedys pomysli o pracownikach...!! odpowiedz »ktośka
[2007-08-28 13:02 87.239.216.*]
len smierdzacy! odpowiedz »
ktośka
[2009-02-24 10:16 79.187.221.*]
co wy się tym tak przejmujecie?! od tego są hostessy żeby latać do gości!!! odpowiedz »
Nowe standardy restauracji McDonald’s
[2007-07-16 16:10 83.4.138.*]
i co z tego ze wprowadzacie wszelkie zmiany wprowadziliście wielka loterie sms ze shrekiem i tylko wyciagacie pieniądze od klijentow. wczoraj wysłałem takiego smsa z kodem a gdy przyszła odpowiedz zwrotna od was to pracownicy waszej restaurcji w poznaniu stwierdzili ze sie pierwszy raz spotkali z czyms takim i nie wiedza co z tym zrobic i jesli chce to mam sobie ściagnąć tapetke a im poprostu nie zawracac głowy. restauracja mieści sie w poananiu na franowie rozmawiał ze mna pan dawid . moj telefon 604947364 miłego dnia. odpowiedz »
nudzi Ci sie.
[2007-08-06 09:40 83.30.35.*]
nie wiem czy wy klienci nie macie co robic,.chyba masz cos z glowa.szkoda ze policji tam nie przyprowadziles,bo masz problem z sms z glupim shrekiem.Jestem ciekaw czy jak idziesz do media markt reala itp..... to tez sobie tak dane pracownikow spisujesz jak ci cos nie pasuje.Tam pewnie grzecznie ,bo jak ci cos nie bedzie pasowalo to ci powiedza spierdalaj i tyle.Tak samo z ludzmi ktorzy przyjezdzaja sie nazrec o22:59 i chcieli by nie wiadomo ile zarcia.ja tez bym chcialsc do domu o23ej bo mnie nikt nie placi za siedzenie dluzej....zero zrozumienia.i chcialbym jeszcze powiedziec ze w mcdonalds nie ma bigosu piwa kielbasek zapiekanek i hot dogow.......................................................... odpowiedz »
Głupota
[2007-12-14 21:47 80.51.212.*]
Jeśli do mnie będzie podchodził pracownik i nawiązywał rozmowę, to tylko zniechęci mnie do tego miejsca. Nienawidzę być zaczepiana przez obce osoby. odpowiedz »
bez sensu
[2008-02-02 12:02 89.77.66.*]
niewiem kto na to czas znajdzie zeby latac jeszcze do klientów to juz wogole bedzie zamieszanie bez sensu odpowiedz »
olsztyn
[2008-02-13 03:51 89.228.250.*]
zapierdziel był jest i bedzie.
juz 2,5 roku odpowiedz »Żenada
[2008-06-20 18:01 83.27.168.*]
Też jestem pracownikiem i sądzę, że to nie wejdzie w życie, jakaś plota albo komuś się popierdoliło... odpowiedz »
Żenada totalna
[2008-07-11 13:40 195.205.202.*]
Masz rację też tam racuję i jeszcze mamy z klientami gadkę prowadzić o nie odpowiedz »
Żenada totalna
[2011-06-05 10:48 91.193.160.*]
moim zdaniem restauracja macdonalds jest najlepszą z jednych na świeci i wcałej polsce. odpowiedz »
Uff
[2008-08-07 23:18 193.227.116.*]
Całe szczęście że to dotyczy tylko zwykłych pracowników, kierownictwu nic nie grozi, bo nie wyobrażam sobie sytuacji ze za to moje marne 10,5 na godzine bym musial się jeszcze szczerzyć do klientów... odpowiedz »
nedza...
[2009-08-27 11:10 217.8.176.*]
jakie 10,50 my w poznaniu mamy 7 na reke to o czym tu gadac.... odpowiedz »
Uff
[2010-04-05 00:08 195.211.0.*]
ja to mam 6,60 na reke;/ odpowiedz »
Cała prawda
[2010-04-19 20:34 79.163.52.*]
Pracuje w MC jako student już Rok (mija 1maja). W obecnej chwili tylko dlatego już tam pracuje bo w poblizu nie mam OBECNIE bardziej płatnej pracy i z gwarancja ze nie wylece (a kasa na studia potrzebna). Zarabiam 9zl na czysto (11,5brutto). (Legionowo k/Wawy). Jeśli chodzi o standardy BHP to sa przestrzegane w 100% i to jest pewne. Myje sie rece non stop i sie sprzata doslownie caly czas jak jest tylko chwileczka przerwy. Ogolnie atmosfera pracy z normalnymi czerwonymi pracownikami , szczegolnie w moim wieku jest rewelacyjna,trzymamy sie razem i mamy wspolny jezyk. Jesli chodzi o Managerow i Instruktorow to juz inna bajka zupelnie. Managerowi czuja sie panami swiata i im wszystko wolno , nawet kiedy chcesz z nim zazartowac to tylko wtedy kiedy jemu to sie spodoba w innym wypadku "pyskujesz" . Nowi pracownicy zawsze chwala managerow bo sa wtedy super mili i w ogole. Sa to ludzie po technikach ktorzy po znajomosci zostali nimi lub z przymusu. zarabiaja ok 18,5 brutto (smiech na sali). Instruktorzy sa niby fajni (to tylko pozory) ale to mega frajerzy i skur....y . Non stop sie na Ciebie wyzywaja jak tylko minie ci okres probny ze to zle zrobiles tamto zle zrobiles. nie byloby nic w tym zlego ale... 1 listek salaty na stole iii masz jazde. jak odpyskujesz to... na drugi dzien masz rozmowe z kierownikiem. albo sa tacy ze nic ci nie powiedza (a wystrzelaja) a pozniej wylatujesz z nie znajomosci standardow. Instruktor zarabia 300zl wiecej niz normalny czerwony (smiech na sali). a musi wiedziec nawet ile jest tluszczu w kazdym mięsie. ogolnie wafle kierownika ostre. w Mcdonaldzie nie istnieja premie , podwyzki (chyba ze lizesz dupe kierownikowi ostroooo i w odpowiedni sposob). NIe jestes chwalony abys nie poczul sie pewnie. mozesz jedynie zostac zjechany. abys zaczal lepiej pracowac albo zebys sie sam zwolnil jak Ci sie cos nie podoba. i tak beda mieli kolejna osobe zamiast twej. odpowiedz »
Cała prawda
[2010-06-03 23:11 109.243.98.*]
ale to jaka jest atmosfera pracy nie jest uzależnione od tego czy pracujesz w Mc, tesco czy gdzieś tam tylko z jakimi ludźmi. w "moim" maku) Piotrków Tryb. nie jest tak jak piszecie. bez przesady że jakieś awantury. pewnie że są nerwowe dni ale to jest do przeżycia. zależy jak się do tego podchodzi. wiadomo też, że nie jest zawsze łatwo (szczególnie mc drive :) ) ale po to są instruktorzy i mgr , żeny pomóc (przynajmniej u mnie) odpowiedz »
JACKZ
[2008-10-07 19:51 217.8.176.*]
McDonald's to dno, pracuje tu od 3 miesiecy i sam nie wiem jak tu jeszcze wytrzymuje. Kierownictwo i kilku instruktorow to grupa kolesi, ktorzy mysla, ze wszystko moga, wyzywaja sie na zwyklych pracownikach zlecajac im najbrudniejsza i zwykla kazda robote a sami siedza w pokoju menadzerskim i popijaja kawke z automatu za free... odpowiedz »
JACKZ
[2009-01-04 18:32 89.230.134.*]
Masz rację ludzie u władzy w tych restauracjach kierownictwo i cwaniaki menagerowie to banda nieudacznikow którzy w ten sposób odreagowują swoje życiowe niepowodzenia złośliwe dupki i nieroby którzy dostali się do władzy no icwaniakują po całości. Sami nic nie robią bo wychodzą z założenia , że od czarnej roboty mają idiotów za śmieszne pieniądzę. Zastanawiam się wogóle kto i czy ktoś wogóle ma nad tą bandą władzę. odpowiedz »
restauracja
[2009-03-28 15:38 89.230.140.*]
Uwielbiam ludzi z biur siedzących przy korytach i wymyślających coraz to nowsze bzdety .Za niedługo to będą od pracowników wymagali aby chodzili z gośćmi do toalet i im tyłki podcierali .Goście są oczywiście ważniale bez przesady . Dlaczego nam ludziom pracującym w restauracjach płacą takie nędzne pieniądze a rządają od nas cudów . Niech lepiej nas połacają a potem mogą mieć wielkie wymagania . odpowiedz »
MC DONALD
[2009-05-20 23:41 89.74.128.*]
TO prawda pracowałem w macu i moge to potwierdzic zwykli pracownicy traktowani są jak śmiecie, po za tym higiena żywności jest di bani, tu myją ręce tylko na początku pracy i na koncu jak ida do domku olewają czystośc, pracuja z zasmarkanymi nosami, przeszedłem do Burger King i jestem zdumiony myjemy rece tu co godzine oraz po każdym kontakcie z odzieża jest to meczące ale powiem że klient dostanie tu 1000000% bezpieczne i sprawdzone jedzenie, bez obaw o jakieś choroby. BURGER KING WYMIATA!!!!! MACA DNI SĄ JUŻ POLICZONE! odpowiedz »
MC DONALD
[2009-07-17 00:52 85.222.89.*]
kolego/ zbyt krótko zapewne pracowałeś w Restauracji McDonlad's której to BHP-jest na najwyższym poziomie...Napisałeś, że u konkurencji "BK" ręce myjesz po każdej styczności np. z ubraniem-tak samo jest w McD. Tylko pamiętaj, będąc pracownikiem: należy rzetelnie przestrzegać BHP- i postępować jak DOROSŁY-ROZUMNY-HOMO SAPIENS! Jeśli się w domu nie nauczysz nawyków mycia rąk, tu możesz też mieć z tym problem.
Po za tym szanuj pracę-bo jest co raz ciężej. odpowiedz »MC DONALD
[2013-03-04 13:16 89.78.50.*]
To w takim razie nie wiem gdzie pracowałeś, u nas w Macu przestrzegane są wszystkie standardy bezbieczeństwa odpowiedz »
Standardy McD
[2009-07-14 08:04 91.142.201.*]
Przy standardach restauracji sieci AmRest mogą się schować. odpowiedz »
[2010-02-10 18:51 81.190.131.*]
tam jest pyszne jedzenie odpowiedz »
[2010-06-21 16:09 80.54.173.*]
niewiem gdzie Ty pracowales w maku ale tam gdzie ja pracuje to wlasnie rece myje sie co godz i po kazdym dotknieciu ubrania twarzy czy wlosow... naprawde dbaja o higiene i czystosc odpowiedz »
[2010-10-25 11:59 85.198.242.*]
[2010-11-28 16:52 88.156.235.*]
czy mc powstanie w Świnoujściu odpowiedz »
Dział gastronomia:
GUS: Pomorze Zachodnie z dwucyfrowym
Starsze aktualności:
Nowe Trendy w Turystyce - promocyjna wejściówka do
Czwarta edycja Certyfikacji Atrakcji Turystycznych Powiatu
Wakacje.pl kuszą doświadczonych
Nocowanie.pl bez optymizmu o
Krok w stronę uruchomienia połączeń z Polski do
Jak ubezpieczają się wyjeżdżający na
Raport Travelplanet pokazuje
Jakie nastroje ma pomorska branża
Sąd UE kwestionuje pomoc dla
Schengen: tanie linie będą obsługiwać połączenia z międzylądowaniami?
Wakacje.pl wchodzą w nowe sektory turystyki
Gorzowski bulwar nad Wartą ożywiają restauracje
Rainbow Tours zwiększył udział przelotów rejsowych w sezonie 2009/2010
Zamki krzyżackie znajdą się na liście UNESCO?
Już niedługo rozpocznie się karnawał w Wenecji
Nikt nie chce sprzątać dworca centralnego w Warszawie
Amadeus wzmacnia ofertę usług dodatkowych
Dni Województwa Podkarpackiego w Paryżu
Sukces akcji "Poznań za pół ceny"!
Oświęcim: Muzeum Zamek zmieni wizerunek miasta?
Meeting Planner Recommended 2010 dla Holiday Inn Warszawa Józefów
Centralwings nie poleci ze Szczecina do Dortmundu i Edynburga
Biuro podróży poszukuje ratowników, studentów filologii fran
Trzy razy więcej restauracji Sfinks w 2011 roku
Ruszyła turystyka przyjazdowa do Polski
Hiszpańsko - Polskie porozumienie dotyczące rozwoju turystyki!
Lądowanie Łodzi w dźwiękach syren straży pożarnej
Czy mogę wynająć pokój 1-osobowy dla 4 osób?
prośba o wypełnienie ankiety o tematyce zakupów ofert turystycznych