TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter






Nauczyciele związani z branżą gastronomiczną będą się kształcić

Europejski Program Doskonalenia Nauczycieli Branży HoReCa został skierowany do nauczycieli i instruktorów praktycznej nauki zawodu, tzn. kucharzy, kelnerów i zawodów pokrewnych.


Uczestnicy programu podniosą swoje kwalifikacje zawodowe oraz dydaktyczne umiejętności. Wezmą oni udział w dwutygodniowych, bezpłatnych praktykach w jednym z krajów w Europie z dobrze rozwiniętą branżą HoReCa. Przed wyjazdem, umiejętności i wiedza uczestników szkolenia zostaną ocenione. W trakcie praktyk za granicą będą pracować pod okiem znanego szefa kuchni lub menadżera sali. Nauczyciele zdobędą w ten sposób doświadczenia. Po powrocie do kraju, ich wiedza znów podlegnie ocenie.

Realizowany bezpłatnie projekt wymaga niewielkiego wkładu uczestników. Dzięki wsparciu UE, Fundacja na Rzecz Budowy Społeczeństwa Opartego na Wiedzy "Nowe Media" zapewnia wszelkie potrzebne do nauki materiały w tym: dwa kompletne ubrania kucharskie lub kelnerskie, zwrot kosztów dojazdu, wyżywienie oraz noclegi i ubezpieczenie NNW na czas udziału.

Projekt będzie realizowany od 1 stycznia 2011 do 30 czerwca 2012 r. Każdy beneficjent weźmie udział w szkoleniu trwającym 17 dni roboczych (6 dni w Polsce i 11 dni za granicą). Obecnie trwa rekrutacja. Ankiety zgłoszeniowe znajdują się stronie: www.horeca.fnm.pl.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
Europejski Program Doskonalenia Nauczycieli Branży HoReCa kucharze kelnerzy nauczyciele branża turystyczna HoReCa UE Fundacja na Rzecz Budowy Społeczeństwa Opartego na Wiedzy Nowe Media szkolenie praktyki




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję