Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista od udanych wakacji :) w Azul Holiday
- Specjalista ds. Turystyki - Tarnowskie Góry
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej
- Specjalista ds.turystyki - Biuro Podróży...
- Praca Zdalna 100% - Konsultant ds. podróży...
- PRODUCT MANAGER
- Specjalista ds. Sprzedaży i Obsługi Klienta
- ITAKA RUMIA - Specjalista ds. Turystyki
- Specjalista d.s.Turystyki Krakow
- Rezydent/Asystent rezydenta EXIMTOURS w TUNEZJI
Znamy zwycięzców Ballantines Bartenders Challenge
Zakończyła się druga edycja konkursu barmańskiego Ballantine’s Bartenders Challenge. To największe tego typu wydarzenie w Polsce, którego motywem przewodnim jest szkocka whisky.
Najlepsi barmani walczyli w Sopocie o tytuł Best Whisky Mixologist i pozłacany zestaw barmański, a także bilety do Szkocji. Gwarancją sukcesu okazała się wiedza na temat szkockiej whisky Ballantine’s, wyobraźnia i oryginalna prezentacja autorskiej koktajlowej propozycji.
Niezmiennie, motywem przewodnim konkursu były cztery szkockie regiony, z których pochodzą malty tworzące whisky Ballantine’s. W przypadku Ballantine’s Bartenders Challenge, barmani mieli za zadanie przygotować swoje własne propozycje koktajlowe, które uwypuklą i podkreślą cechy charakterystyczne maltów z poszczególnych regionów Szkocji. W tym roku zwyciężył koktajl przygotowany przez Patryka Biadacza inspirowany charakternym regionem Islay.
"W tym roku otrzymaliśmy około 160 zgłoszeń z całej Polski. Do Warszawy na warsztaty z takimi specjalistami jak: Fredrik Olsson, Robin Hitchcock, Jamie Roberts, Oskar Kinberg zaprosiliśmy 40 barmanów. W Sopocie z 8 finalistów jury wyłoniło 4 laureatów, którzy wyjadą do Szkocji poznać serce marki Ballantine’s. Jesteśmy pozytywnie zaskoczeni zarówno frekwencją, jak i jakością zgłoszeń. Przeżywamy obecnie olbrzymi rozkwit kultury koktajlowej w Polsce" - powiedział Marcin Rogulski, ambasador whisky Ballantine’s w Polsce.
Wśród zwycięzców znaleźli się:
- Patryk Biadacz - Mercy Brown , Kraków
- Nikola Arasimowicz - Lazy Dog, Warszawa
- Bartłomiej Wójcik - Foto Cafe 102, Łódź
- Andrzej Bańdo - Prozak 2.0, Kraków
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
GUS: Pomorze Zachodnie z dwucyfrowym
Starsze aktualności:
Przedłużenie kontroli na granicy z Niemcami problemem dla wielu
Grupa a&o zanotowała najlepszy rok w swojej
Wzrost cen wyjazdów turystycznych
ECTAA uruchamia program Ambasadorów Branży
eSky celuje w klientów biur
Polak najlepszym szefem kuchni w hotelach Select Services sieci
Zapraszamy na Germany Travel
Nowe Trendy w Turystyce - promocyjna wejściówka do
Czwarta edycja Certyfikacji Atrakcji Turystycznych Powiatu
Wakacje.pl kuszą doświadczonych
Wzrasta liczba turystów na Wyspach Kanaryjskich. Także tych z Polski
Zmiana organizacji parkowania na Lotnisku Chopina
Jakie miasto oferuje najtańsze noclegi na święta?
Zakończyła się konferencja Nowe Trendy w Turystyce 2015
Udany tydzień sprzedaży w biurach podróży
Pozytywne prognozy dla branży lotniczej. Rośnie zapotrzebowanie na pilotów i nowe samoloty.
Wizz Air otworzy nowe połączenie w Warszawy
Niedźwiedzica zaatakowała turystę
Paweł Niewiadomski ponownie wybrany na prezesa PIT
Emirates otworzy nowe połączenie z Dubaju do Kapsztadu
Redakcja czasopisma `Folia Turistica`nagrodziła najlepsze artykuły roku
Znamy nowego dyrektora hotelu Campanile Wrocław Stare Miasto
Grupa PKP przygotowuje się do ŚDM
Kto został najlepszym baristą Costa Coffee w Europie?
Czy wynik wyborów prezydenckich w USA wpłynął na zainteresowanie lotami?
DZT o wynikach niemieckiej turystyki przyjazdowej
Na polski rynek wchodzi nowy serwis wypożyczalni samochodów