Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Praca w biurze podróży Galeria Podróży Olkusz
- WYGODA szuka instruktorów narciarstwa
- REZYDENT - TUNEZJA 2025
- Specjalista ds. Turystyki
- Biuro podróży
- Sprzedam Biuro Podróży
- REZYDENT, PILOT - TURCJA
- PASJONAT TURYSTYKI POSZUKIWANY
- BP ITAKA - KRAKÓW - Specjalista ds. Turystyki
- Travel Creator - Specjalista ds. turystyki...
Festiwal Restaurant Week trwa
W dniach od 11 do 17 maja br. w wybranych miastach Polski odbywa się festiwal gastronomiczny "Restaurant Week". W tym wydarzeniu uczestniczy około 40 warszawskich lokali, a także kilkadziesiąt restauracji na terenie Krakowa, Trójmiasta, Wrocławia i Poznania.
Festiwal, to dobra okazja dla miłośników kuchni i nie tylko do spróbowania przygotowanych specjalnie na tą okazje dań i do spędzenia czasu w miłej atmosferze ze znajomymi. To także szansa na poznanie cenionych polskich restauracji w lepszej cenie. Menu festiwalowe składa się z trzech części: przystawki, dania głównego i deseru w cenie 39 zł. Jest to szansa na pełne, trzydaniowe doświadczenie restauracyjne w promocyjnej cenie, gdyż rzadko zamawiamy aż trzy dania, a dzięki nim każda restauracja może naprawdę opowiedzieć swoją historię - mówi organizator Restaurant Week.
Jeśli chodzi o warunki finansowe to od kwoty 39zł za osobę, organizator akcji pobiera 20% prowizji plus podatek VAT. Zatem finalnie restaurator otrzymuje nieco ponad 29zł od osoby. Na stronie akcji !http://restaurantweek.pl widać także, iż restauratorzy mają prawo do określenia minimalnej liczby osób przy stoliku, co wydaje się być równie ważne.
Organizatorzy proponowali restauratorom:
- centralny system rezerwacyjny, obsługiwany przez profesjonalne biuro tworzący tzw.
sloty, czyli 90-minutowe wizyty w restauracji, - możliwość wyboru stolika na konkretną liczbę osób i wybraną godzinę,
- 15 minutowe przerwy pomiędzy rezerwacjami na przygotowanie stolików,
- własny system opłat online,
- pomoc w wytworzeniu menu festiwalowego,
- materiały promocyjne (ulotki, plakaty).
Pierwsza edycja wydarzenia pod nazwą Warsaw Restaurant Week(end) cieszyła się dużym powodzeniem. W ciągu trzech dni w festiwalu wzięło udział około 10 tysięcy osób. Tak dobra frekwencja zachęciła organizatorów do przygotowania kolejnych edycji eventu.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Dział dla turystów:
Opłata turystyczna to głupi pomysł, ale projekt jest w fazie
Starsze aktualności:
Europejska turystyka odbija się po
Henley: Polski paszport mocniejszy od
Wyniki Lotniska Chopina znacznie powyżej
Najlepszy barman w Polsce zdradza trendy na 2024
TSUE: Poufność informacji dot. wypadków lotniczych kluczem do
Ratunkowe paczkomaty także we Wrocławiu i
W Wieliczce znów przeważają zagraniczni
Niemcy podsumowują sezon turystyczny
Sieć Focus Hotels otworzy nowy obiekt w Białymstoku
Krakowscy restauratorzy protestują
Pociągi na trasie Kraków-Tarnów pojadą szybciej?
Spadają cen przelotów w tanich liniach na kierunkach turystycznych
Przewoźnik lotniczy rozszerza flotę samolotów
BALKAN EXPRESS- wczasy w Grecji
Sieć Hilton Worldwide rozszerza swoją obecność w Polsce
Adam Korol ministrem sportu i turystyki
Na co zwracać uwagę zawierając umowę leasingu?
Sindbad rozbudowuje sieć połączeń na Ukrainę
Wojciech Fedyk odwołany z Polskiej Organizacji Turystycznej.
Niemiecka turystyka przyjazdowa z rekordem
Szkolne i studenckie stołówki pod lupą Inspekcji Handlowej
Zakończono tegoroczną edycję Merigo Meeting Tour
Które miejsca zostały nominowane do konkursu `7 nowych cudów Polski`?
TPN zamyka szlaki dla narciarzy
Nicolas Sarkozy został szefem działu w AccorHotels
MSW Bułgarii zaostrza procedury bezpieczeństwa na lotniskach
W UE wzrasta liczba podróżujących liniami lotniczymi