Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista od udanych wakacji :) w Azul Holiday
- Specjalista ds. Turystyki - Tarnowskie Góry
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej
- Specjalista ds.turystyki - Biuro Podróży...
- Praca Zdalna 100% - Konsultant ds. podróży...
- PRODUCT MANAGER
- Specjalista ds. Sprzedaży i Obsługi Klienta
- ITAKA RUMIA - Specjalista ds. Turystyki
- Specjalista d.s.Turystyki Krakow
- Rezydent/Asystent rezydenta EXIMTOURS w TUNEZJI
Nowy konkurs na targach WorldHotel
Organizatorzy 9. Międzynarodowych Targów Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel informują o nowym konkursie, który odbędzie się w ramach tej imprezy wystawienniczym.
13 października, tj. drugiego dnia targów, odbędą się Mistrzostwa Cukiernicze Best Pastry Chef pod patronatem Tomasza Dekera.
Deser to dopełnienie oferty hotelowej restauracji, a ciągłe doskonalenie potraw i poszukiwanie inspiracji to cel niejednego restauratora. Dlatego też po raz pierwszy na Targach WorldHotel odbędzie się konkurs dedykowany cukiernikom, którego organizatorem jest Tomasz Deker wraz z Fundacją Instytut Rozwoju Sztuki Kulinarnej.
Celem konkursu jest popularyzacja sztuki cukierniczej w branży. Jego hasło przewodnie "Polskie produkty regionalne" ma podkreślić potencjał smaków, który warto wydobyć używając rodzimych specjałów. Przygotowywane na targach desery będą musiały zawierać dwa obowiązkowe składniki: jeden rodzimy produkt regionalny oraz wybrany polski owoc, tj.: rokitnik, czarny bez, dereń, czeremchę, jarząb, tarninę, aronię, pigwę, poziomkę, jeżynę leśną lub żurawinę.
Do konkursu zostanie zakwalifikowanych osiem dwuosobowych zespołów zgłoszonych przez firmy prowadzące działalność gastronomiczną. Każda z drużyn będzie miała 2,5 godziny na przygotowanie dwóch jednakowych tortów jednopoziomowych o wadze od 1200 do 1600 g oraz ośmiu porcji deserów.
W skład Jury wejdą: Bożena Sikoń-Wojtal, Aleksandra Sowa, Paweł Mieszała oraz Michał Doroszkiewicz. Ocenią oni konkursowe desery kierując się następującymi kryteriami: kreatywnością i estetyką prezentacji, nawiązaniem do tematu mistrzostw, dekoracją i zastosowanymi technikami, kompozycją smakową oraz organizacją i czystością pracy. Zwycięży zespół, który otrzyma łącznie największą liczbę punktów.
Zgłoszenia do konkursu przyjmowane są do 10 września. Wystarczy wysłać wypełniony formularz oraz załączyć zdjęcia dwóch deserów oraz dwóch tortów.
Targi WorldHotel odbędą się w dniach 12-14 października br. w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie. Do 10 października można dokonać rejestracji online, która uprawnia do bezpłatnego wejścia na targi.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
GUS: Pomorze Zachodnie z dwucyfrowym
Dział targi, konferencje, workshop:
Polska zyskuje w
Nowe Trendy w Turystyce już za
Starsze aktualności:
Przedłużenie kontroli na granicy z Niemcami problemem dla wielu
Grupa a&o zanotowała najlepszy rok w swojej
Wzrost cen wyjazdów turystycznych
ECTAA uruchamia program Ambasadorów Branży
eSky celuje w klientów biur
Polak najlepszym szefem kuchni w hotelach Select Services sieci
Zapraszamy na Germany Travel
Nowe Trendy w Turystyce - promocyjna wejściówka do
Czwarta edycja Certyfikacji Atrakcji Turystycznych Powiatu
Wakacje.pl kuszą doświadczonych
Kolej strzela sobie w stopę. Dwa razy
Ewakuacje na warszawskich lotniskach
Wizz Air zapowiada nowe trasy z Warszawy
Jaki jest profil polskiego urlopowicza?
Air Canada Rouge uruchomiło nowe połączenie z Warszawy do Toronto
W maju najczęściej rezerwowano hotele 3 gwiazdkowe
Nowa marka hotelowa pojawi się w Krakowie
Które kierunki tracą, a które zyskują turystów?
Koleje Małopolskie otworzyły nowe połączenie
Wizz Air upraszcza proces wprowadzania zmian w rezerwacjach
PKP partnerem Światowych Dni Młodzieży
Wizz Air otwiera nowe połączenia z Polski
Skyscanner o najlepiej ocenianych liniach lotniczych
Polacy coraz chętniej wypoczywają na Węgrzech
Ile zarobił Rainbow w trzech kwartałach?
WITD w Poznaniu organizuje bezpłatne szkolenie dla zawodowych kierowców
Kolejny atak na turystów w Egipcie
OK Services Travel - gwarnacja bez kwoty