Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Pilotaż 28.04-2.05 Ryga, Tallinn, Helsinki,...
- Praca w biurze franczyzowym TUI
- Specjalista ds. Turystyki - Wakacyjny Świat
- Specjalista ds. turystyki w biurze agencyjnym -...
- Rezydent do Turcji poszukiwany
- Pilot na wycieczkę do Czech
- Idea Travel Żywiec
- TUI Wadowice,Oświęcim
- Specjalista ds. Turystyki - Białystok
- Sprzedam wyposażenie - 20 łóżek hotelowych


Wielkopolska w Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego
Wielkopolska będzie starać się o dołączenie do Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego. Regionalni producenci żywności uważają bowiem, że Wielkopolska ma znakomite tradycje kulinarne.
Produkty i podmioty, które przejdą odpowiednią weryfikację, będą mogły używać znaku "Dziedzictwo Kulinarne Wielkopolska". Mogą też m.in. liczyć na udział w promocjach organizowanych przez samorząd województwa.
Do wielkopolskich produktów regionalnych należą m.in. wielkopolska biała kiełbasa parzona, andruty kaliskie, rogale św. Marcina, gzik (serek), ser smażony, regionalne oleje tłoczone na zimno, i domowe soki tłoczone ze świeżych owoców.
W programie mogą wziąć udział także restauracje i bary serwujące potrawy, które od dawien dawna spożywało się w Poznaniu i okolicy.
Regionalne Dziedzictwo Kulinarne jest ideą promującą produkcję i sprzedaż lokalnej oraz regionalnej żywności. Ma na celu zwiększaniu współpracy pomiędzy lokalnymi producentami żywności, restauracjami i regionami, a także wymianie doświadczeń pomiędzy regionami członkowskimi.
Komentarze
Tagi:
Starsze aktualności:
Przewodnik Michelin - więcej lokali z
Majówka rozpoczęta - czy sprawdzą się
Promocja Polski podczas 75-lecia słynnych ogrodów
50 lecie marki ważnej dla światowego
Elektroniczne faktury zaczną obowiązywać za 2
Enoturystyka rozwija się w
Taylor Swift da zarobić
Kolorowe Jeziorka dla turystów
Bydgoszcz - powstanie szkoła kształcąca obsługę lotniska
GDDiA: ruszył przetarg na budowę obwodnicy Kielc
Przeładowane busy - trudny problem dla ITD
IV edycja warsztatów turystycznych No Frills już 29 i 30 września!
Program kulinarny Magdy Gessler uratuje podupadające restauracje?
Europejczycy i Polacy rzadziej jadają poza domem?
Do 30 listopada trwa nabór wniosków o dofinansowanie!
Linie Norwegian ruszyły z połączeniem Kraków - Bergen
Coraz więcej Polaków wyjeżdża w pojedynkę
Płatny staż / praktyka w biurze podróży
Turyści muszą uważać przy rezerwowaniu ofert sylwestrowych o