Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Praca w biurze podróży Galeria Podróży Olkusz
- WYGODA szuka instruktorów narciarstwa
- REZYDENT - TUNEZJA 2025
- Specjalista ds. Turystyki
- Biuro podróży
- Sprzedam Biuro Podróży
- REZYDENT, PILOT - TURCJA
- PASJONAT TURYSTYKI POSZUKIWANY
- BP ITAKA - KRAKÓW - Specjalista ds. Turystyki
- Travel Creator - Specjalista ds. turystyki...
Wielkopolska w Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego
Wielkopolska będzie starać się o dołączenie do Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego. Regionalni producenci żywności uważają bowiem, że Wielkopolska ma znakomite tradycje kulinarne.
Produkty i podmioty, które przejdą odpowiednią weryfikację, będą mogły używać znaku "Dziedzictwo Kulinarne Wielkopolska". Mogą też m.in. liczyć na udział w promocjach organizowanych przez samorząd województwa.
Do wielkopolskich produktów regionalnych należą m.in. wielkopolska biała kiełbasa parzona, andruty kaliskie, rogale św. Marcina, gzik (serek), ser smażony, regionalne oleje tłoczone na zimno, i domowe soki tłoczone ze świeżych owoców.
W programie mogą wziąć udział także restauracje i bary serwujące potrawy, które od dawien dawna spożywało się w Poznaniu i okolicy.
Regionalne Dziedzictwo Kulinarne jest ideą promującą produkcję i sprzedaż lokalnej oraz regionalnej żywności. Ma na celu zwiększaniu współpracy pomiędzy lokalnymi producentami żywności, restauracjami i regionami, a także wymianie doświadczeń pomiędzy regionami członkowskimi.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Starsze aktualności:
Europejska turystyka odbija się po
Henley: Polski paszport mocniejszy od
Wyniki Lotniska Chopina znacznie powyżej
Najlepszy barman w Polsce zdradza trendy na 2024
TSUE: Poufność informacji dot. wypadków lotniczych kluczem do
Ratunkowe paczkomaty także we Wrocławiu i
W Wieliczce znów przeważają zagraniczni
Kolorowe Jeziorka dla turystów
Bydgoszcz - powstanie szkoła kształcąca obsługę lotniska
GDDiA: ruszył przetarg na budowę obwodnicy Kielc
Turyści muszą uważać przy rezerwowaniu ofert sylwestrowych o
Przeładowane busy - trudny problem dla ITD
IV edycja warsztatów turystycznych No Frills już 29 i 30 września!
Program kulinarny Magdy Gessler uratuje podupadające restauracje?
Europejczycy i Polacy rzadziej jadają poza domem?
Do 30 listopada trwa nabór wniosków o dofinansowanie!
Linie Norwegian ruszyły z połączeniem Kraków - Bergen
Coraz więcej Polaków wyjeżdża w pojedynkę