Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista od udanych wakacji :) w Azul Holiday
- Specjalista ds. Turystyki - Tarnowskie Góry
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej
- Specjalista ds.turystyki - Biuro Podróży...
- Praca Zdalna 100% - Konsultant ds. podróży...
- PRODUCT MANAGER
- Specjalista ds. Sprzedaży i Obsługi Klienta
- ITAKA RUMIA - Specjalista ds. Turystyki
- Specjalista d.s.Turystyki Krakow
- Rezydent/Asystent rezydenta EXIMTOURS w TUNEZJI
Turystyka kulinarna na poznańskim festiwalu naukowym
Erik Wolf - założyciel i prezes Światowego Stowarzyszenia Podróży Kulinarnych odwiedzi poznański AWF w ramach projektu "Poznań Akademicki i Naukowy".
Jednym z gości tegorocznej edycji poznańskiego festiwalu naukowego, który w dniach 10-14 maja odbędzie się w stolicy Wielkopolski, będzie Erik Wolf. Prezes Światowego Stowarzyszenia Podróży Kulinarnych (ang. World Food Travel Assosciation - WFTA) wygłosi dwa wykłady otwarte, które odbędą się w Akademii Wychowania Fizycznego w Poznaniu oraz Poznańskim Stowarzyszeniu Turystyki Kulinarnej (PSTK).
Erik Wolf jest jednym z najbardziej uznanych na świecie kreatorów turystyki kulinarnej, a założona przez niego strona "SavorSearch" znajduje się w czołówce najbardziej popularnych platform internetowych umożliwiających zakupy i dystrybucję regionalnych artykułów spożywczych i napojów z całego świata. Prezes WFTA prowadzi szkolenia i warsztaty dla pracowników sektora turystyki kulinarnej zarówno w kraju, jak i za granicą. Dodatkowo współpracuje jako ekspert w tematyce turystyki kulinarnej z międzynarodowymi mediami tj. CNN, The BBC, a jego branżowe artykuły publikowane są w "The Wall Street Journal", "Newsweek" czy "Forbes". Erik Wolf zajmuje także stanowisko doradcy UNESCO w zakresie prowadzenia programu gastronomicznego Sieć Miast Kreatywnych (ang. "Creative Cities Network" gastronomy program).
Nie mogę się już doczekać, żeby odwiedzić Polskę i rozprzestrzeniać informacje o turystyce kulinarnej. Geokulinaria są gorącym tematem w takich krajach jak Włochy i Hiszpania, ale smakoszom na całym świecie doskonale znane są już smaki z regionów Toskanii czy Rioji. Teraz aktywnie poszukują miejsc, w których będą mogli okrywać nowe smaki - mówi Erik Wolf.
W trakcie swoje wizyty w Poznaniu Wolf wygłosi dwie prelekcje. 12 maja na Wydziale Turystyki i Rekreacji w poznańskiej Akademii Wychowania Fizycznego gość wystąpi z otwartym wykładem "The Lastest Trends & Opportunities in Food & Drink Travel", w którym udział mogą wziąć zarówno studenci, jak i wszyscy zainteresowani tematyką turystyki kulinarnej. Drugi wykład "Developing a New GeoCulinary Destination" wygłoszony zostanie tego samego dnia popołudniu podczas spotkania z członkami Polskiego Stowarzyszenia Turystyki Kulinarnej (PSTK).
Głównym celem mojego wystąpienia w Poznaniu jest zaprezentowanie idei turystyki kulinarnej oraz pokazanie, jak pozytywnie może ona wpływać na rozwój gospodarczy w Polsce. Drugim powodem podjęcia dyskusji na temat geokulinariów jest zachęcenie szefów kuchni do wykorzystywania i promowania swoich lokalnych produktów na świecie - dodaje Erik Wolf.
Organizatorem przyjazdu Erika Wolfa do Poznania oraz głównymi sponsorami są Urząd Miasta Poznania, Wydział Turystyki i Rekreacji AWF, Polskie Stowarzyszenie Turystyki Kulinarnej oraz wielkopolscy hotelarze i restauratorzy.
Komentarze
Tagi:
Komentarze:
Erik Wolf gościem poznańskiego AWF
[2016-05-09 20:57 85.219.241.*]
12 maja -o której godzinie,jestem zainteresowana tematem,poproszę o info;może zdążę dojechać.Grazyna Dereń odpowiedz »
Dział gastronomia:
GUS: Pomorze Zachodnie z dwucyfrowym
Dział aktualności dnia:
POT i PPL będą współpracować na rzecz promocji
Miasta upominają się o opłatę
Rada UE przyjęła mandat negocjacyjny w sprawie nowelizacji dyrektywy
Starsze aktualności:
Przedłużenie kontroli na granicy z Niemcami problemem dla wielu
Grupa a&o zanotowała najlepszy rok w swojej
Wzrost cen wyjazdów turystycznych
ECTAA uruchamia program Ambasadorów Branży
eSky celuje w klientów biur
Polak najlepszym szefem kuchni w hotelach Select Services sieci
Zapraszamy na Germany Travel
Nowe Trendy w Turystyce - promocyjna wejściówka do
Czwarta edycja Certyfikacji Atrakcji Turystycznych Powiatu
Wakacje.pl kuszą doświadczonych
Rozpoczął się strajk pilotów Lufthansy
Emirates chce wdrożyć nową strategię
Hilton Garden Inn Kraków Airport ma nowego dyrektora
Czy będą nowe połączenia z Ławicy?
Rainbow o wielkości przedsprzedaży oferty Lato 2016
Jak kształtują się ceny przelotów do Panamy po ogłoszeniu gospodarza ŚDM 2019?
Sieć hoteli i hosteli A&O rozszerza portfolio w Czechach
Będzie ciężko o branżowego inwestora dla LOT-u
W karnawale wzrasta sprzedaż alkoholu
Rośnie obecność tanich przewoźników na świecie. Międzynarodowy ruch pasażerski 2016
Unia zniesie wizy dla Ukraińców i Gruzinów?
Orbis publikuje wyniki finansowe
Bary fast food zapłacą wyższy podatek VAT?
Qantas poleci bezpośrednio z Australii do Europy?
Best Western otwiera nowe obiekty w Krakowie
DZT promuje Niemcy jako cel zrównoważonej turystyki
Polska wśród stabilnych gospodarek Unii, dobre informacje dla branży turystycznej
Znaleziono ładunek wybuchowy w autobusie
Groźba strajku na jednym z warszawskich lotnisk
Skyscanner wprowadza nowe narzędzie