Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista od udanych wakacji :) w Azul Holiday
- Specjalista ds. Turystyki - Tarnowskie Góry
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej
- Specjalista ds.turystyki - Biuro Podróży...
- Praca Zdalna 100% - Konsultant ds. podróży...
- PRODUCT MANAGER
- Specjalista ds. Sprzedaży i Obsługi Klienta
- ITAKA RUMIA - Specjalista ds. Turystyki
- Specjalista d.s.Turystyki Krakow
- Rezydent/Asystent rezydenta EXIMTOURS w TUNEZJI
Rozpoczęły się targi Horeca
Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA® (4-6 listopada) zostały rozpoczęte.
Każdego roku jesienne wydarzenie organizowane przez Targi w Krakowie przyciąga kilkanaście tysięcy gości. Tym razem swoją ofertę przedstawia ponad 350 wystawców. Kontaktom biznesowym będzie towarzyszyć nowość, czyli Akademia HORECA, jej uczestnikom zdobycie cennej i kompleksowej wiedzy związanej z prowadzeniem hotelu, pensjonatu, restauracji czy innego punktu gastronomicznego.
Targom HORECA towarzyszą 14. Targi Artykułów Spożywczych i Napojów dla Gastronomii GASTROFOOD, 13. Międzynarodowe Targi Wina w Krakowie ENOEXPO oraz 2. Targi Wyposażenia Ośrodków Sportów Zimowych INFRASNOW.
Każdy z trzech targowych dni poświęcony będzie oddzielnemu tematowi. Pierwszy - kuchni polskiej i tradycyjnej z wykorzystaniem najnowszych technik kulinarnych (sous-vide, kuchni molekularnej), drugi - najpopularniejszym kuchniom świata w polskiej gastronomii, ostatni dzień to prezentacja nowego spojrzenia na desery, które są niezwykle ważną pozycją w nowoczesnym menu.
Uczestnicy pokazów będą mieli okazję, by spotkać autorytety świata kulinariów. Gośćmi specjalnymi 23. edycji Targów HORECA są: Torsten Vildgaard z Kopenhagi - wieloletni szef kuchni w restauracji Noma (nagrodzonej dwiema gwiazdkami Michelin), a obecnie szef autorskiej Restauracji Studio (odznaczonej jedną gwiazdką Michelin), który zaprezentuje tajniki kuchni skandynawskiej; Sasu Laukkonen z Helsinek - szef autorskiej Restauracji Chef & Sommelier, który zapozna gości z kuchnią fińską oraz specjalista od kuchni nowonordyckiej - Kris Basznianin z Kopenhagi, współpracujący m.in. z Roberto Cortezem oraz CR8.
Towarzyszyć będą im polscy mistrzowie kuchni reprezentujący firmę Farutex: Michał Karadżow, Krzysztof Marciniak, Jerzy Marszałek, Artur Musztyfaga, Piotr Papież oraz Mateusz Reszczyk, a także Emil Domański (cukiernik, product manager z firmy Barbara Luijckx sp. z o. o.) oraz Marcin Rusnarczyk - Mistrz Polski Baristów, ekspert programów telewizyjnych.
Tegoroczna edycja Targów HORECA szeroko potraktuje temat kawy. Zainteresowani tematem będą mogli dowiedzieć się jak ważną rolę odgrywa jej jakość i tworzenie menu kawowego nie tylko w restauracji, ale także w hotelu, pensjonacie czy motelu oraz jak opłacalnym biznesem może się stać przy odpowiednim podejściu. Wiele porad dotyczyć będzie prowadzenia działań public relations i budowania brandu. A ten temat nierozerwalnie związany jest z panelem HORECA on-line, czyli marketingiem w sieci - działaniami w sferze social media, pozycjonowaniem stron czy kreacją nowoczesnych stron www.
Panel ten poprzedzą prelekcje na temat zarządzania i finansów w gastronomii, które wskażą krok po kroku na najlepsze modele biznesowe oraz na najczęściej popełniane błędy przez inwestorów.
Dopełnieniem części merytorycznej Targów będzie strefa designu, w której studenci ASP, artyści, architekci oraz zaproszeni goście opowiedzą o najnowszych trendach w aranżacji wnętrza hotelu i restauracji. Wskażą jak ważne jest to, aby wyróżnić się na tle konkurencji i zostać zapamiętanym. Na podstawie konkretnych przykładów zwrócą uwagę na aktualne wzornictwo, modne tkaniny i oświetlenie.
Dzięki Akademii FOOD & Wine uczestnicy Targów ENOEXPO mogą wziąć udział w cyklu spotkań, w trakcie których odbędzie się degustacja win z różnych stron świata połączona z wykładami na temat pochodzenia i charakterystyce poszczególnych butelek oraz z wiedzą na temat podstawowych zasad dotyczących serwowania wina i łączenia go z jedzeniem.
Nowością Targów HORECA jest Salon Piwa w Krakowie Beer & More, który jest miejscem do promocji firmy i produktów branży piwowarskiej szerokiemu gronu świadomych odbiorców z sektora HoReCa.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
GUS: Pomorze Zachodnie z dwucyfrowym
Dział targi, konferencje, workshop:
Polska zyskuje w
Nowe Trendy w Turystyce już za
Starsze aktualności:
Przedłużenie kontroli na granicy z Niemcami problemem dla wielu
Grupa a&o zanotowała najlepszy rok w swojej
Wzrost cen wyjazdów turystycznych
ECTAA uruchamia program Ambasadorów Branży
eSky celuje w klientów biur
Polak najlepszym szefem kuchni w hotelach Select Services sieci
Zapraszamy na Germany Travel
Nowe Trendy w Turystyce - promocyjna wejściówka do
Czwarta edycja Certyfikacji Atrakcji Turystycznych Powiatu
Wakacje.pl kuszą doświadczonych
Qtravel.pl chce nagrodzić aktywnych turystów
Znany piłkarz z licencjatem z turystyki
Zapisy na obligacje Orbisu zakończone
14 nowych tras Ryanair z Krakowa
Rosną ceny za nocleg w dużych europejskich miastach
Neckermann startuje z nową kampanią reklamową
Szara strefa w turystyce - dlaczego lepiej kupić wyjazd w biurze?
Costa Coffee otwiera nowe kawiarnie w Warszawie
PZOT: Wzrosła liczba rezerwacji i klientów biur podróży
Samolot Small Planet Airlines zmuszony do awaryjnego lądowania
Co trzeba wiedzieć o pozasądowym rozstrzyganiu sporów?
Polacy kupują więcej biletów do krajów egzotycznych
Lotnisko Chopina wprowadza udogodnienia dla osób niewidomych
wyjaśnienie dla szukajacego dobrego i taniego hotelu
Nowi członkowie Krajowej Rady Gastronomii i Cateringu
Śledztwo w sprawie ewentualnych wyłudzeń w spółkach Grupy PKP
Prace PAŻP nad nową technologią na lotniskach
Wzrasta liczba przyjazdów do Niemiec
Rośnie rynek turystyki medycznej
co można jeszcze działac przy biurze podróży