TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter






Ukazał się Czerwony Przewodnik Michelin. Polskie restauracje trzymają wysoki poziom

Dziś ukazał się Czerwony Przewodnik Michelin Main Cities of Europe 2017. Wciąż wysoki poziom polskich restauracji.


Warszawskie restauracje Atelier Amaro i Senses zachowały Gwiazdki Michelin. Restauracja "Kieliszki na Próżnej" zyskała wyróżnienie Bib Gourmant, przyznawane za korzystny stosunek jakości potraw do ich ceny.

Gwiazdka Michelin, która niezmiennie od wielu lat jest uznawana za jedno z najwyższych wyróżnień sztuki kulinarnej. Uwzględnienie lokalu w przewodniku to decyzja inspektorów Michelin. Dla restauratorów z całego świata już samo znalezienie się w Czerwonym Kulinarnym Przewodniku jest sukcesem.

W tym roku inspektorzy Michelin ocenili restauracje w 44 miastach z 20 krajów europejskich. 3 Gwiazdki Michelin ma obecnie 20 europejskich restauracji, 91 lokali ma 2 Gwiazdki, a 386 restauracji 1 Gwiazdkę. W tym roku Inspektorzy przyznali europejskim restauracjom 51 nowych gwiazdek.

W przewodniku Main Cities of Europe restauracjom przyznawane są: Gwiazdki Michelin - za walory smakowe potraw (od jednej do trzech gwiazdek), Sztućce (Łyżka & Widelec) - za wystrój, jakość obsługi, atmosferę lokalu (od jednego do pięciu sztućców) oraz Bib Gourmand - za stosunek jakości do ceny.

Czerwony Kulinarny Przewodnik Michelin ukazuje się od ponad 100 lat i jest uważany na całym świecie za bardzo prestiżowy.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
restauracja gwiazdki michelin Czerwony Przewodnik Michelin Atelier Amaro Senses




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję