TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Grillowanie w restauracjach szkodliwe dla środowiska?

Grillowanie w restauracjach na całym świecie jest źródłem zanieczyszczeń, które mogą być zagrożeniem dla ludzkiego zdrowia i środowiska. Do takich wniosków doszli naukowcy z amerykańskiego Uniwersytetu Minnesota.


Zdaniem ekspertów przygotowywanie potraw w celach handlowych jest źródłem zanieczyszczenia powietrza. W restauracjach w Los Angeles zainstalowano katalizatory tak, aby zminimalizować przedostawanie się cząsteczek aerozoli z grilli. Najwięcej szkodliwych emisji pochodzi z tłustych potraw przygotowywanych w wysokich temperaturach, na otwartym ogniu, takich jak np. mięso do hamburgerów.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
grillowanie w restauracjach szkodliwe dla środowiska przygotowywanie potraw w celach handlowych


Komentarze:

Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję