Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Wynajme apartament Wlochy Poludniowe
- B.P. Itaka Chorzów zatrudni pracownika z...
- Doradca Klienta WAKACJE.PL
- Rainbow Szczecin Kaszubska
- Specjalista ds. Turystyki kulturowej i...
- TUI Racibórz
- Travelplanet.pl Gliwice - Specjalista ds....
- Pilot wycieczek Zakynthos
- Poszukujemy pilotów
- Pracownik biura podróży w Krakowie


Trwa festiwal steków w hotelach Sheraton
Do końca listopada br. w hotelach Sheraton w Warszawie, Krakowie, Poznaniu i Sopocie trwać będzie Festiwal Międzynarodowych Steków.
W ciągu dwóch miesięcy szefowie kuchni serwować będą steki z mięsa najlepszych ras amerykańskich, argentyńskich, irlandzkich, polskich oraz urugwajskich. Steków można spróbować w barach SomePlace Else w Warszawie, Krakowie i Poznaniu oraz w 512 Lounge and Bar w hotelu Sheraton w Sopocie.
W menu znajdzie się 5 propozycji soczystych steków, które szefowie kuchni grillują lub opiekają w piecu podkreślając charakter najlepszej jakości mięsa ziołami, solą morską oraz delikatnym masłem. Goście do wyboru mają rostbefy amerykańskie, polskie, argentyńskie, irlandzkie i urugwajskie.
Pomysł Festiwalu Międzynarodowych Steków narodził się w hotelu Sheraton Poznań, gdzie na początku tego roku Krystian Szopka, szef kuchni hotelu serwował swoim gościom steki z różnych zakątków świata, a dania zostały przyjęte przez gości z ogromnym entuzjazmem.
"Steki z najwyższej jakości wołowiny zawsze stanowiły ważną część menu poznańskiego SomePlace Else. Widząc, jak dużym powodzeniem cieszą się one wśród gości, postanowiliśmy rozszerzyć naszą ofertę i zaproponować coś nowego - wybór steków przygotowywanych z mięsa pochodzącego z różnych krajów. Zamawiając poszczególne pozycje z menu, goście mogą porównać je ze sobą i przekonać się, jak bardzo różnorodny smak może mieć to samo mięso w zależności od rasy i sposobu hodowli bydła." - powiedział Krystian Szopka.
Do każdego ze steków przygotowano bogatą ofertę dodatków, sosów oraz win. Nowe dania dostępne są do końca listopada br. w godzinach otwarcia restauracji.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Popularna sieciówka ze
Ferie nad Bałtykiem lepsze niż rok
Starsze aktualności:
Hotelarze i kwaterodawcy z nowymi
NEKERA - liczne nowości na zimę
Rozpoczyna się kolejna edycja Turystycznych Mistrzostw
Travelplanet - sprzedaż lepsza niż rok
OSAT: nie rekomendujemy współpracy z dwoma
Wyższy podatek turystyczny w
Branża wydarzeń i spotkań wnosi dużo do
Wakacje.pl prognozują udaną
Przewodnik Michelin po Francji: więcej Bib Gourmand niż gwiazdek?
Europejscy przewoźnicy strzeżcie się
Oasis Tours ma nowego przewoźnika
Co Focus Hotels oferuje właścicielom obiektów?
Rainbow Tours automatyzuje marketing z SALESmanago
Nietrzeźwy instruktor narciarstwa uczył turystów
Pilotaż - GRECJA - KRETA - WLOCHY - AUSTRIA - NIEMCY - TURCJ
Już wiadomo gdzie Dreamliner przejdzie testy
Zdobądź darmowe bilety na przelot do Japonii
Jak dobrze przygotować się do wyjazdu egzotycznego?
TUI Poland wyróżnione przez konsumentów
Pekin: trwa budowa najwyższego budynku