Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista od udanych wakacji :) w Azul Holiday
- Specjalista ds. Turystyki - Tarnowskie Góry
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej
- Specjalista ds.turystyki - Biuro Podróży...
- Praca Zdalna 100% - Konsultant ds. podróży...
- PRODUCT MANAGER
- Specjalista ds. Sprzedaży i Obsługi Klienta
- ITAKA RUMIA - Specjalista ds. Turystyki
- Specjalista d.s.Turystyki Krakow
- Rezydent/Asystent rezydenta EXIMTOURS w TUNEZJI
Nasze Kulinarne Dziedzictwo - finał konkursu już w niedzielę
Wojewódzki finał konkursu "Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów" odbędzie się w najbliższą niedzielę w skansenie Muzeum Wsi Kieleckiej - Parku Etnograficznym w Tokarni. Wśród świętokrzyskich specjałów, które będą walczyły o miano najlepszego produktu żywnościowego znalazły się między innymi szynka z Broniny, chleb wąchocki, gumułki koprzywnickie oraz śliwowica z Piestrzca. Łącznie do konkursu stanie około 50 rarytasów.
Przedsięwzięcie ma na celu promocję regionalnych produktów żywnościowych, których receptura oraz sposób wytwarzania nie zmieniły się mimo upływu wielu lat. To także sposób na ocalenie ich od zapomnienia.
Jurorami będą członkowie krajowej kapituły konkursu - przedstawiciele Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego. Produkty zostaną poddane ocenie w czterech kategoriach: wyroby pochodzenia zwierzęcego, pochodzenia roślinnego, napoje i inna wytwórczość.
W trakcie imprezy wystąpią Kapela Świętokrzyska i zespół folkowy Góralska Hora. Odbędzie się ponadto pokaz obrzędowy "Wesele wójtowej córki" autorstwa zespołu Leśnianie, a także warsztaty wymierających zawodów rzemieślniczych oraz prezentacja regionalnych strojów ludowych.
Podczas jarmarku produktów regionalnych turyści będę mogli spróbować między innymi zalewajki świętokrzyskiej czy gęsich żołądków z Rakowa. Nie zbraknie również miodu, serów, wędlin, ekologicznych przetworów czy też świeżych owoców wprost z Sandomierszczyzny.
Organizatorami finału wojewódzkiego konkursu "Smaki Regionów" są Urząd Marszałkowski w Kielcach, Świętokrzyski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Modliszewicach oraz Muzeum Wsi Kieleckiej.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
GUS: Pomorze Zachodnie z dwucyfrowym
Długie weekendy listopadowe również
Sierpień będzie lepszy od
Dział dostawcy/usługodawcy branży:
TSUE: Włoskie regulacje dot. Airbnb, czy Expedii niezgodne z prawem
SITE Poland podsumowuje 3 edycję programu Young
Państwo może nakładać obowiązki na dostawców usług internetowych z siedzibą w innym kraju
Dział centra informacji i promocji:
POT i PPL będą współpracować na rzecz promocji
Chcą ściągnąć młodych Niemców do
Starsze aktualności:
Przedłużenie kontroli na granicy z Niemcami problemem dla wielu
Grupa a&o zanotowała najlepszy rok w swojej
Wzrost cen wyjazdów turystycznych
ECTAA uruchamia program Ambasadorów Branży
eSky celuje w klientów biur
Polak najlepszym szefem kuchni w hotelach Select Services sieci
Zapraszamy na Germany Travel
Nowe Trendy w Turystyce - promocyjna wejściówka do
Czwarta edycja Certyfikacji Atrakcji Turystycznych Powiatu
Wakacje.pl kuszą doświadczonych
Ruszyła rejestracja online na TT Warsaw
Najpopularniejsze kierunki Polaków na krótkie wyjazdy
Już wiadomo gdzie Dreamliner przejdzie testy
Zdobądź darmowe bilety na przelot do Japonii
Fundusz gwarancyjny, czyli jak upadły wydoi działających
Franczyza z gastronomii nadal w modzie
Na wrocławskim Dworcu Głównym pojawi się dodatkowy peron
Trwa festiwal steków w hotelach Sheraton
Ławica uszczupla siatkę połączeń
Turystyce potrzebny kodeks dobrych praktyk!
Dla kogo Złoty Standard - 87 nowych obiektów