Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Wynajme apartament Wlochy Poludniowe
- B.P. Itaka Chorzów zatrudni pracownika z...
- Doradca Klienta WAKACJE.PL
- Rainbow Szczecin Kaszubska
- Specjalista ds. Turystyki kulturowej i...
- TUI Racibórz
- Travelplanet.pl Gliwice - Specjalista ds....
- Pilot wycieczek Zakynthos
- Poszukujemy pilotów
- Pracownik biura podróży w Krakowie


Kulinarny Puchar Polski i eliminacje do Pucharu Świata w Piekarstwie
Znamy już zwycięzców 10 edycji Kulinarnego Pucharu Polski, który odbyła się na targach Gastro Trendy w Poznaniu. Wygrała drużyna reprezentująca restaurację Villa Secesja w Bydgoszczy.
W konkursie brało udział 9 dwuosobowych zespołów kucharskich. Zawodnicy mieli za zadanie przygotować przystawkę z jesiotra i gruszki oraz danie główne z gęsi i kaszy.
Jurorzy pierwsze miejsce przyznali Adamowi Kowalewskiemu i Tomaszowi Kazimierskiemu. W zeszłym roku zwyciężyli w konkursie Primerba Cup, dzięki temu dostali nominację do finałowej rozgrywki KPP. Na drugim miejscu znalazł się zespół z Dubiecka - Krzysztof Bobola i Maciej Undziakowicz. Trzecie zajął Jakub Kasprzak i Waldemar Trzciołek z Opalenicy.
Podczas targów Polagra-Tech odbyły się też krajowe eliminacje do Pucharu Świata w Piekarstwie. Konkurs miał 3 kategorie: bagietki i chleby specjalne, wyroby półcukiernicze oraz eksponat artystyczny. W kategoriach zwyciężyli odpowiednio Marcin Surowiecki, Przemysław Koperski i Paweł Chojecki. Teraz ta ekipa będzie reprezentowała Polskę w półfinałach Pucharu Świata w Piekarstwie w Lyonie w styczniu 2011.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Popularna sieciówka ze
Ferie nad Bałtykiem lepsze niż rok
Starsze aktualności:
Hotelarze i kwaterodawcy z nowymi
NEKERA - liczne nowości na zimę
Rozpoczyna się kolejna edycja Turystycznych Mistrzostw
Travelplanet - sprzedaż lepsza niż rok
OSAT: nie rekomendujemy współpracy z dwoma
Wyższy podatek turystyczny w
Branża wydarzeń i spotkań wnosi dużo do
Wakacje.pl prognozują udaną
Tygrys znaleziony w bagażu na lotnisku w Bangkoku
Uruchomiono Centrum Interwencji Nurkowych
Kiedy realnie ruszy lotnisko w Modlinie?
Tybet: rusza drugie najwyżej położone lotnisko na świecie
Sudety: protest przeciwko wiatrakom niszczącym walory turystyczne
Turyści ze Wschodu lubią polskie góry
Rosjanka zdobyła koronę Miss Turystyki
Obawy przed rozwojem lotniska Poznań-Ławica
Kosmiczne atrakcje powitają turystów na ustrońskiej Czantorii
Łódź: Festiwal Dobrego Smaku już w czerwcu
PATA Travel Mart tym razem w Bangkoku
Oświęcim: będzie nowy parking koło byłego obozu koncentracyjnego
Ryanair zawiesza loty z Krakowa i Rzeszowa, bo te porty są za drogie?
Zmiany personalne w strukturach Swiss
Ułatwienie wizowe dla Polaków udających się do Australii
Europejska Akademia Organizatorów i Planistów Konferencji i Kongresów już po raz dziewiąty
Koszmar turystów wyjeżdżających z Zakopanego
Proteza szkieletowa a bramka....