Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Praca w biurze podróży Galeria Podróży Olkusz
- WYGODA szuka instruktorów narciarstwa
- REZYDENT - TUNEZJA 2025
- Specjalista ds. Turystyki
- Biuro podróży
- Sprzedam Biuro Podróży
- REZYDENT, PILOT - TURCJA
- PASJONAT TURYSTYKI POSZUKIWANY
- BP ITAKA - KRAKÓW - Specjalista ds. Turystyki
- Travel Creator - Specjalista ds. turystyki...
Zamiast iść do restauracji, zamawiamy do domu
Ogromną popularnością wśród Polskich konsumentów cieszy się zamawianie jedzenia poza lokal gastronomiczny. Najczęściej klienci korzystają z możliwości dostarczenia posiłku do domu i pracy.
Dane z dnia 11 listopada ujawniła wyszukiwarka panoramafirm.pl. Jak wynika z informacji portalu w dniu, kiedy wiele sklepów było zamkniętych, nastąpił nawet 200% - owy wzrost zapytań o możliwość zamówienia jedzenia z dostawą. Ogromną popularnością cieszą się potrawy kuchni azjatyckiej, polskiej oraz włoskiej.
Polacy zaczynają korzystać z oferty dań z dowozem także w przypadku organizacji rodzinnych spotkań. Sposób jest szybki i powinien gwarantować, że przygotowane dania będą na restauracyjnym poziomie. Zmieniają się także upodobania osób pracujących. Tradycyjną kanapkę coraz częściej zastępuje danie zamawiane w porze obiadowej.
Pytani o przyczynę takich zachowań, ankietowani najczęściej wskazują na brak czasu. Jedzenie na wynos nie wymaga poświęcenia czasu na przygotowania, który można spożytkować na prace, obowiązki domowe lub realizację własnych pasji.
Zmienia się także model życia. Wyjście do restauracji pochłania czas. W przypadku jedzenia dowożonego pod konkretny adres nie trzeba odrywać się od pracy ani innych obowiązków. Czas jest wartością, którą chce się możliwie efektywnie wykorzystywać, nie tracąc na go przykład na dojazdy do i z lokalu. Wszystkie te tendencje potwierdzają dane, mówiące o rosnącej liczbie poszukiwań przez internet lokali, oferujących preferowany rodzaj kuchni i możliwość dostarczenia posiłku.
Wśród zamówień zdecydowanie królują dania kuchni azjatyckiej. Z takiej opcji korzysta 27 procent osób. Na drugim miejscu plasuje się kuchnia włoska - wybierana przez 26 procent klientów. Zamawiający lubią również rodzime smaki - ponad 20 procent decyduje się na wybór polskich dań.
Osoby zainteresowane zamówieniem dania pod wybrany adres najczęściej szukają informacji w sieci. Cenią sobie przy tym możliwość porównania różnych opcji, znalezienia dodatkowych informacji o propozycjach z menu, oraz korzystają z zamieszczonych na stronach opinii.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Dział badania rynku i analizy:
Wakacje nad Bałtykiem lepsze niż przed
ETC: Turystyka potrzebuje systemu zarządzania
Starsze aktualności:
Europejska turystyka odbija się po
Henley: Polski paszport mocniejszy od
Wyniki Lotniska Chopina znacznie powyżej
Najlepszy barman w Polsce zdradza trendy na 2024
TSUE: Poufność informacji dot. wypadków lotniczych kluczem do
Ratunkowe paczkomaty także we Wrocławiu i
W Wieliczce znów przeważają zagraniczni
PKP Intercity będzie rozdawać jabłka
Konkurs: najlepsza praca magisterska z gospodarki turystycznej
Miliony turystów nie uratują Grecji
Gdańsk: przy lotnisku stanie Hampton by Hilton
Kurs akcji spółki OstatnieMiejsca.pl rośnie
Nowe połączenie z Krakowa do Gdańska
Nowa General Manager w andels Hotel Cracow
Pilot i przewodnik bez uprawnień!
Napływ turystów z Chin męczy branżę turystyczną
W pociągach pasażerowie siedzą pod parasolami