TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Październik w systemie SART

Spadek liczby imprez z dojazdem własnym przy wzroście sprzedaży imprez lotniczych i nieznacznym wzroście liczby zarezerwowanych imprez autokarowych - tak wyglądała sprzedaż imprez turystycznych w październiku za pomocą systemu rezerwacyjnego SART.


Wśród rezerwacji zakładanych poprzez SART zdecydowanie dominowały w październiku wyjazdy z dojazdem autokarowym, które stanowiły ponad dwie trzecie rezerwacji zakładanych w tym systemie.





Wśród kierunków wyjazdów autokarowych najpopularniejszym okazała się Ukraina, która wyprzedziła niekwestionowanego zeszłorocznego lidera - Włochy. Wzrosty, w porównaniu z październikiem 2012 zanotowano w przypadku autokarowych wyjazdów do Francji, na Węgry, Słowację czy do Czarnogóry. W systemie SART spadła natomiast liczba rezerwacji na wyjazdy krajowe autokarem. Mniej chętnych wybrało także podróże tym środkiem transportu do Włoch, Niemiec i Czech





Co do wyjazdów lotniczych, to najpopularniejszymi kierunkami, rezerwowanymi w październiku w systemie SART okazały się Francja, Australia i Włochy. Większość z kierunków zanotowała spadki liczby rezerwacji w porównaniu z październikiem 2012 roku.





Wśród imprez z dojazdem własnym największą popularnością cieszyły się wyjazdy do Włoch (prawie 35%) i Austrii (prawie 17%). Na trzecim miejscu uplasowały się krajowe wyjazdy, notując jednak spadek o prawie 30 punktów procentowych.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
system rezerwacyjny impreza autokarowa SART wyjazd lotniczy dojazd własny Francja. Włochy




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję