Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Praca w biurze podróży Galeria Podróży Olkusz
- WYGODA szuka instruktorów narciarstwa
- REZYDENT - TUNEZJA 2025
- Specjalista ds. Turystyki
- Biuro podróży
- Sprzedam Biuro Podróży
- REZYDENT, PILOT - TURCJA
- PASJONAT TURYSTYKI POSZUKIWANY
- BP ITAKA - KRAKÓW - Specjalista ds. Turystyki
- Travel Creator - Specjalista ds. turystyki...
Jesienne nowości w kawiarniach Starbucks
Już od 4 września wszyscy klienci Starbucks będą mogli spróbować nowych, pysznych smaków kojarzących się z nadchodzącą jesienią. W tym roku w jesiennej ofercie Starbucks pojawi się podawana w filiżance kawa Ristretto Bianco, Apple Crumble Latte o smaku szarlotki, a także dobrze znana wszystkim miłośnikom kawy mieszanka ziaren Anniversary Blend. Nie zabraknie również nowych przekąsek, idealnych na każdą porę dnia.
Goście Starbucks mogą skosztować zupełnie nowej kawy, Ristretto Bianco, która jest idealną propozycją dla wielbicieli mocnego, intensywnego espresso we włoskim stylu. Ta wyjątkowa kawa jest połączeniem dwóch porcji Ristretto, czyli mniejszego i mocniejszego espresso, z kremową warstwą spienionego, półtłustego mleka. Cała sztuka polega na dodaniu mleka w tak mistrzowski sposób, aby utworzyło ono na powierzchni kawy wzór rozety. Kawa jest przygotowana na bazie mieszanki Espresso Roast™, która posiada certyfikat Fairtrade. Ristretto Bianco jest pierwszą kawą w Starbucks, którą serwujemy w delikatnych filiżankach ze spodkiem, co dodaje rytuałowi picia kawy elegancji. To również pierwszy od wielu lat napój, który wchodzi do standardowej oferty Starbucks. Nasi goście będą więc mogli cieszyć się nim przez cały rok.
Kawą, którą przygotowaliśmy specjalnie na jesień, jest natomiast Apple Crumble Latte podawana z syropem o smaku pieczonych jabłek oraz pokryta bitą śmietaną, sosem jabłkowym i posypką z chrupiących ciasteczek. Z pewnością skutecznie rozgrzeje nas ona w czasie chłodniejszych dni i pozwoli na chwilę błogiego relaksu, przywodząc na myśl pieczenie domowych ciast, słodki zapach jabłkowych sadów czy jesienne spacery z rodziną lub przyjaciółmi.
Znakomitym uzupełnieniem każdej z naszych kaw i kolejną świetną propozycją na jesienne dni jest ciasto śliwkowe. Pyszne owoce śliwek zapieczone w kruchym cieście to słodka przyjemność, na którą każdy może sobie pozwolić, odpoczywając w kawiarni Starbucks w przerwie między zakupami czy podczas spotkania z przyjaciółmi.
W okresie jesiennym Starbcuks oferuje także pyszne ciabatty dostępne w czterech różnych smakach. Ciabatta z pomidorami, mozarellą i pesto to świetna propozycja dla wegetarian, a pożywna kanapka z jajecznicą i boczkiem będzie idealnym rozwiązaniem dla tych, którzy mają ochotę na tradycyjne, sycące śniadanie. Nasi goście mogą spróbować również ciabatt na pieczywie z ziarnami słonecznika: z kurczakiem, szpinakiem
i suszonymi pomidorami oraz z indykiem, serem camembert i żurawiną. Wszystkie ciabatty polecamy szczególnie w wersji na ciepło.
"Jesień zbliża się wielkimi krokami. Chłodniejsze i krótsze dni oznaczają, że coraz częściej i chętniej będziemy spędzać czas z przyjaciółmi czy rodziną w ciepłych, przytulnych miejscach z kubkiem ulubionego, rozgrzewającego napoju. Mam nadzieję, że nowe kawy oraz przekąski Starbucks poprawią naszym gościom humor podczas szarych, deszczowych dni, a nasze kawiarnie będą dla nich idealnym miejscem odpoczynku w przyjaznej atmosferze" - powiedziała Ewa Bałys, koordynator ds. marketingu Starbucks Polska. "Na czas trwania jesiennej promocji przygotowaliśmy też nową linię kubków termicznych i ceramicznych" - dodała Ewa Bałys.
Przez najbliższe dwa miesiące w kawiarniach Starbucks będzie dostępna także mieszanka Anniversary Blend, znana już Polakom z ubiegłego roku. Powstała ona na bazie najbardziej lubianych przez naszych klientów kaw ziarnistych pochodzących z regionu Azji i Pacyfiku, dodatkowo wzbogaconych o sezonowaną kawę indonezyjską. Ziarna wykorzystywane do jej przygotowania poddawane są obróbce metodą mokrą i pół-mokrą. Kawę Anniversary Blend cechuje niska kwasowość oraz niezwykle intensywny aromat i smak z nutami ziołowymi. Obecność sezonowanych ziaren z Sumatry nadaje jej dodatkowo posmak przypraw korzennych. Kawa ta świetnie komponuje się z płatkami owsianymi, cynamonem, syropem klonowym oraz masłem.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Dział centra informacji i promocji:
Starsze aktualności:
Europejska turystyka odbija się po
Henley: Polski paszport mocniejszy od
Wyniki Lotniska Chopina znacznie powyżej
Najlepszy barman w Polsce zdradza trendy na 2024
TSUE: Poufność informacji dot. wypadków lotniczych kluczem do
Ratunkowe paczkomaty także we Wrocławiu i
W Wieliczce znów przeważają zagraniczni
Biura: lepsza sprzedaż, mniej agentów
Polskie hotele tańsze niż przed rokiem
Kołobrzeg przewodzi antystresowej kampanii
Neckermann - zobaczymy na Youtube
Aero.pl odpowiada na potrzeby klientów
Adriatyk - plan nie powiódł się
Animacje dla dzieci w Rainbow Tours
Portugalski rząd otwiera oczy na... pielgrzymów
Jakie hotele wybierają Polacy?
Napad na polskich turystów w Wenezueli
Do 2015 roku wartość inwestycji w lotniska sięgnie 4,2 mld zł
McDonalds rozdaje darmowe kawy
Polski hotel sięgnął po World Luxury Hotel Award 2013
Rozstrzygnięcie konkursu na nazwę pociągów PKP Intercity w październiku
Solidarność zaszkodzi pracującym w turystyce?
Jak przyciągnąć rosyjskich turystów?
Czy w Europie są całoroczne ciepłe kurorty?