Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista ds. Turystyki
- REZYDENT TURYSTYCZNY - GRECJA / KRETA -...
- Pilot Mediolan 19 - 22.06.2025
- PILOT Bratysława Wiedeń Brno
- Praca w biurze podróży w Krakowie
- Przewodnik w Toskanii
- Pracownik biura podróży
- PRACA W TURCJI - SEZON 2025
- Pilotaż wycieczek szkolnych z Pucka/kwiecień,maj
- specjalista ds. turystyki - dział rezerwacji


Gessler wprowadza Samo-Obsługę
2013-08-08Głowa Magdy Gessler jest pełna kulinarnych pomysłów. Wiele z nich z powodzeniem daje się wykorzystać w biznesie. Do takich działań zaliczyć można nowe przedsięwzięcie restauratorki noszące nazwę - Samo-Obsługa.
r e k l a m a
Projekt, o którym mowa to zwykła lodówka stanowiąca swoisty automat z jedzeniem. Po wrzuceniu monety o nominale 5 zł można z niej wyciągnąć wybrane przez siebie danie. Za skarbonkę ma posłużyć czerwony garnek ustawiony w środku lodówki. Z niego też odlicza się ewentualną resztę.
Maszyna dzielnie służy na dziedzińcu Zamku Ujazdowskiego przy wejściu do Qchni Artystycznej. Podniebienia zainteresowanych pieszczą m.in. chłodniki, deser panna cotta, tabuleh z ogórkiem, miętą i pomidorami, lemoniada z imbirem i pomarańczą, penne z tuńczykiem. Warto dodać, że wszystkie receptury powstały specjalnie na potrzeby projektu Samo-Obsługa.
Tak Magda Gessler mówi o swoim projekcie - Ludzie przychodzący do restauracji obdarzają zaufaniem jej właściciela oraz szefa kuchni. Postanowiłam odwrócić tę sytuację i zaufać osobom, które mają ochotę zjeść szybki posiłek
Projekt Samo-Obsługa ma za zadanie raz na zawsze rozprawić się z mitem, że gotowe posiłki są niskiej jakości.
Jak przywołuje Gessler, pierwsze automaty wydające jedzenie powstały już na początku XX wieku. Warto przyjrzeć się ewolucji tego typu maszyn, które początkowo oferowały klientom podgrzane mikrofalami kanapki, by teraz zaspokoić rosnące potrzeby wymagających smakoszy, serwując świeże mleko czy wyhodowane w swoim wnętrzu zioła.
Projekt Samo-Obsługa funkcjonuje w godzinach otwarcia warszawskiej restauracji Qchnia Artystyczna, od poniedziałku do czwartku w godz. 12.00-23.00, od piątku do niedzieli w godz. 10.00-23.00.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Mazowsze przyciągnęło więcej
Gastronomia: wzrost cen ograniczony przez dużą
Komisja Europejska chce wesprzeć
Starsze aktualności:
Jakich wakacji szukano w
Dofinansowania wycieczek dla szkół za 70 mln
Nowe kierunki w ofercie EXIM
Wenecja idzie dalej z
Prezes Polskiej Grupy Lotniczej
Grecja próbuje odzyskać marmury z
Duży touroperator
Światowe Forum Ekonomiczne o rozwoju sektora
TSUE: Włoskie regulacje dot. Airbnb, czy Expedii niezgodne z prawem
Hotel Gołębiewski nie ruszy w
Turystyka dużo lepiej oceniana przez
Gessler i Okrasa wybierają szefa
10 polskich miast, które warto odwiedzić
Robert Trzópek promuje polską kuchnię w Indiach
Hilton wprowadził na rynek nową markę
Oasis Tours: zmiany w umowach agencyjnych
Jak Thomas Cook broni się przed bankructwem
Wizz Air otwiera platformę turystyczną
Turkish Airlines ze Stambułu do Krakowa?
Lotnisko w Szymanach będzie miało nowy terminal
Brzydka pogoda rozkręciła sprzedaż?
Polish Prestige Hotels & Resorts: nowe czterogwiazdkowce
Boeing 777 lepszy od Airbusa 340
Ten region upodobali sobie Polacy