Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista ds. turystyki wakacje.pl Łódź CH M1
- Specjalista ds. turystyki, Albatros Travel...
- Sprzedam agencję turystyczną w Kielcach
- KIEROWNIK DZIAŁU CALL CENTER
- ZAKOPANE Specjalista ds. Obsługi Klienta
- Specjalista ds. Turystyki
- Organizator imprez / Specjalista d.s. turystyki...
- Praca na Wyspach Kanaryjskich
- Specjalista ds. turystyki
- SZUKAM PILOTA WŁOCHY
Spotkanie Szefów Kuchni
Wczoraj, 20 marca w Warszawie odbyło się spotkanie najlepszych Szefów Kuchni w Polsce.
Wśród gości były osoby ze świata gastronomii, szefowie kuchni, cukiernicy, dyrektorzy szkół gastronomicznych, media branżowe i przedstawiciele Ministerstwa.
Jednym z tematów spotkania była edukacja w gastronomii. Programy nauczania nie są dostosowane do właściwego przygotowania młodego adepta do pracy w zawodzie. Po pierwsze jest mało godzin praktyki, po drugie nauczyciele nie są odpowiednio przygotowani, a po trzecie brak jest funduszy na materiały pomocnicze.
Karol Okrasa podkreślił, iż nie tylko szkoła ma edukować młodego człowieka. To szef kuchni, który się uczniem opiekuje, jest również odpowiedzialny za jego talent. Dariusz Struciński z Fundacji Klubu Szefów Kuchni również podkreślał zasadę wzorca Mistrz-uczeń, która niestety zanika.
Przedstawiciele szkół ubolewają jednak nad stosunkowo małą liczbą godzin zajęć praktycznych. Przedstawiciel Ministerstwa Piotr Bartosiak opowiedział o najnowszej reformie szkolnictwa i podstawie programowej kształcenia w zawodach.
Pomysłodawcą i organizatorem spotkania było Nespresso.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Długie weekendy listopadowe również
TAP Portugal trafi w ręce Polaka?
Lufthansa: loty do Tokio przekierowywane
Pożar na luksusowym wycieczkowcu
Samsung wprowadza innowacje do hoteli
UNWTO nagrodziła firmy z branży turystycznej
WizzAir zacieśnia współpracę z FL Technics
Konkurs: "Pomysł na rodzinne wakacje w TUI i Trefl"
Co kryje się w nowych katalogach TUI
Tajemnica basenów termalnych - dlaczego są tak niezwykłe?
PLL LOT notuje wzrost liczby pasażerów