Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Manager produktu
- Specjalista ds. obsługi posprzedażowej Wrocław
- Specjalista ds.turystyki - Biuro Podróży...
- Pilot na wycieczkę do Czech
- referent d/s turystyki
- Pilot na Sardynię 24-28.04.2025
- Rezydent biura podróży 2025 na Krecie
- Kierownik biura podróży Wakacje.pl King Cross
- SPECJALISTA DS. MARKETINGU
- Specjalista ds. turystyki


Konkursy na EuroGastro 2014
2014-02-1218. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro 2014 to okazja do podniesienia umiejętności kulinarnych i rozwoju biznesu poprzez udział w konkursach, w których można zdobyć nagrody pieniężne w wysokości 10 tys. zł.
r e k l a m a
Pierwszy z nich to konkurs dla polskich eksporterów o nagrodę Ministra Gospodarki, a drugi to "Polska wołowina, wołowina z przyszłością". Na zgłoszenia pozostało trochę ponad tydzień.
Targi odbędą się w dniach 26-28 marca br. w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie.
Konkurs dla polskich eksporterów
Organizatorem konkursu o nagrodę Ministra Gospodarki na najbardziej przedsiębiorczą firmę, eksportera i innowatora Targów EuroGastro 2014 jest firma MT Targi Polska, a Honorowy Patronat objęło Ministerstwo Gospodarki. Zwycięzcy otrzymają nagrody pieniężne, za pierwsze miejsce 10 tys. zł oraz 5 tys. zł za drugie. Termin zgłoszeń upływa 21 lutego br.
Konkurs skierowany jest do polskich wystawców Targów EuroGastro 2014, którzy prowadzą działalność eksportową i ich produkty mogą konkurować na rynkach zagranicznych. Do udziału mogą być zgłaszane wyroby stosowane w szeroko pojętej branży gastronomicznej, muszą się jednak charakteryzować nowoczesną technologią, funkcjonalnością, walorami ekonomicznymi, zgodnością z wymogami technicznymi produktów dla gastronomii oraz efektami bądź potencjałem eksportowym.
Promocja polskiej wołowiny
Kolejnym konkursem jest konkurs kulinarny "Polska wołowina, wołowina z przyszłością" organizowany przez Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego wraz z Ogólnopolskim Stowarzyszeniem Szefów Kuchni i Cukierni. Konkurs realizowany będzie w pięciu etapach. Organizatorzy czekają na zgłoszenia do 24 lutego br.
W finale konkursu, który odbędzie się w trzecim dniu Targów EuroGastro 2014, weźmie udział 6 zespołów wybranych przez Jury Konkursowe. Zwycięskiemu zespołowi przyznana zostanie nagroda 10 tys. zł, za drugie miejsce 6 tys. zł, a za trzecie 4 tys. zł.
Zadanie konkursowe polegać będzie na samodzielnym opracowaniu przepisów. Dania mają składać się z przekąski zimnej i dania głównego z uwzględnieniem obowiązkowych produktów konkursowych, tj. zrazowej dolnej, zrazowej górnej, łopatki, krzyżowej, żeberek, szpondra oraz rozbratla. Do przyrządzania potraw będzie wykorzystywana polska wołowina wysokiej jakości, w szczególności certyfikowana QMP.
Celem konkursu jest promocja polskiej wołowiny, w szczególności certyfikowanej znakiem "Dobra Wołowina QMP". System QMP (Quality Meat Program) stanowi zbiór zasad, które określają cały proces produkcji mięsa wołowego, od wskazania ras bydła na najlepsze mięso, po sposób jego pakowania i oznakowania. System został stworzony przez Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego i w 2008 roku uznany przez Ministerstwo Rolnictwa za oficjalny krajowy system jakości żywności.
Informacje o zgłoszeniach do konkursów znajdują się na stronie eurogastro.com.pl
Dla przedstawicieli branży, którzy dokonają rezerwacji przez Internet przewidziana jest 50% zniżka na bilet wstępu.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Komisja Europejska chce wesprzeć
Polacy chcą wyjechać na dłuższe wakacje w
Nie wszystko idzie ku
Dział targi, konferencje, workshop:
Influencerzy mają promować atrakcje
Druga edycja Responsible Incentive Travel
ECTAA dyskutowała o wyzwaniach w zakresie ochrony
Narodowy Program Wsparcia dla Przemysłu Spotkań
Starsze aktualności:
Czego obawiają się Polacy jadący na
3/4 Europejczyków planuje wakacyjne
Ecco Travel oferuje specjalne
Strajk na lotnisku może wykluczyć odpowiedzialność za opóźniony
Nowe hotele z logiem B&B już
Accor rozbudowuje lifestylową
Majowe obłożenie zapowiada się
Nowy międzynarodowy touroperator wchodzi do
Ceny wyjazdów na sierpień lekko w
Koniunktura sprzyja hotelom, ale inwestycji wciąż jest
AeroSvit zadomowił się na Balicach
PZOT: Sprzedaż wyjazdów gaśnie w oczach
Nowa polityka pogrąży chińskie hotele?
Pętla Cieńkowska nową atrakcją Wisły
Emirates: Bez karty nie polecisz
przemyslenia zwiazane z branza i studiami z nia zwiazanymi
Licencjonowany przewodnik miejski po Krakowie - Anna Stalmac
Wspólny bilet PKP Intercity i komunikacji miejskiej
Lustrzane jeziora w Warszawie i Poznaniu
Przewoźnicy rejestrują więcej autokarów
Światowy Dzień Turystyki już 27 września br.
Uważaj na kostki lodu z fast food-ów
Warszawa: pierwszy hotel Holiday Inn Express