Festiwal Golonki
Festiwal Golonki po raz 16-ty odbędzie się w Hotelu Orbis Magura w Bielsku-Białej w dniach od 12 września do 31 października 2011 r.
Impreza wpisała się w kalendarz imprez gastronomicznych, od kilkunastu lat przyciąga do hotelu smakoszy. W tym roku na stołach zagości kilkanaście golonkowych specjałów, m.in. golonka biesiadna, po góralsku, po węgiersku, po cygańsku, po bawarsku, bielska, z żurawiną, ze śliwkami, z kapustą i grzybami, nadziewana borowikami i gotowana w jarzynach. Nowością tegorocznego Festiwalu będzie golonka nadziewana ryżem i jarzynami owinięta w liść kapusty duszona w pomidorach.
Szef kuchni Hotelu Orbis Magura Mirosław Bogdański zaserwuje ponadto regionalny żur na maślance oraz kwaśnicę. Do degustacji gości pozostaną również golonkowe przystawki, m.in. roladka z golonki w galarecie oraz smakowite dodatki, np. chrupiące placuszki ziemniaczane czy kapusta duszona z jarzynami i grzybami. Wspólną biesiadę umili gościom zespół Kwaśnica Bavarian Show, wykonujący na żywo muzykę bawarską i tyrolską.
Hotel Orbis Magura położony jest w Beskidach w pobliżu centrum Bielska-Białej.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Dział dla turystów:
Opłata turystyczna to głupi pomysł, ale projekt jest w fazie
Starsze aktualności:
Europejska turystyka odbija się po
Henley: Polski paszport mocniejszy od
Wyniki Lotniska Chopina znacznie powyżej
Najlepszy barman w Polsce zdradza trendy na 2024
TSUE: Poufność informacji dot. wypadków lotniczych kluczem do
Ratunkowe paczkomaty także we Wrocławiu i
W Wieliczce znów przeważają zagraniczni
Czy social media są potrzebne w turystyce?
TUI Poland: "Tygodnie Greckie" w promocji
OSAT w sprawie Ostatnichmiejsc.pl
Starwood Hotels & Resorts Worldwide otwiera kolejne hotele w Europie
McDonalds i Burger King debiutują
Lotnisko Katowice obsłuży 2,5 mln podróżnych?
Nie tropią narkotyków tylko pocieszają