Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Wynajme apartament Wlochy Poludniowe
- B.P. Itaka Chorzów zatrudni pracownika z...
- Doradca Klienta WAKACJE.PL
- Rainbow Szczecin Kaszubska
- Specjalista ds. Turystyki kulturowej i...
- TUI Racibórz
- Travelplanet.pl Gliwice - Specjalista ds....
- Pilot wycieczek Zakynthos
- Poszukujemy pilotów
- Pracownik biura podróży w Krakowie


Małopolskie: konkurs gotowania Lachów
18 sierpnia w miejscowości Szczyrzyc (gmina Jodłownik) odbędą się I Mistrzostwa Kulinarnej Kreatywności w Plenerze.
Podczas Mistrzostw odbędzie się konkurs gotowania Lachów o "Puchar Beskidu Wyspowego". Mogą w nim uczestniczyć kucharze zatrudnieni w Polsce w dowolnych zakładach gastronomicznych. Ekipa ma się składać z kapitana i pomocnika. Nie ma limitu wiekowego ani wymagań co do stażu.
Każda z ośmiu drużyn będzie musiała przyrządzić 6 dań głównych (jedno do ekspozycji, pięć do degustacji). Czas na wykonanie pracy to 10 min przygotowanie mise en place, 60 min praca właściwa, 5 min posprzątanie stanowiska.
Jurorzy będą oceniali: mise en place i czystość stanowiska podczas pracy, przygotowanie, techniki pracy i obróbki termicznej, umiejętność zachowania wartości odżywczych posiłku, sposób przyrządzania potrawy, prezentację, estetyczny wygląd, brak sztucznych dodatków i czasochłonnych, przytłaczających dekoracji, smak, kreatywność w łączeniu i wyborze składników, umiejętne zastosowanie przypraw bez szkody dla smaku surowca, przygotowanie potrawy do prezentacji i sprzątnięcie stanowiska.
Za miejsce pierwsze - nagroda pieniężna w wysokości 1 500 zł, za miejsce drugie - nagroda pieniężna w wysokości 1 200 zł, a za miejsce trzecie - nagroda pieniężna w wysokości 1 000 zł. Wszyscy uczestnicy otrzymają pamiątkowe dyplomy oraz zestawy produktów lokalnych.
Wypełnioną kartę zgłoszeniową należy wysłać na adres biuro@lgdlimanowa.eu lub złożyć osobiście w Biurze LGD Przyjazna Ziemia Limanowska, przy ul. Matki Boskiej Bolesnej 10 a do 14 sierpnia.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Popularna sieciówka ze
Ferie nad Bałtykiem lepsze niż rok
Starsze aktualności:
Hotelarze i kwaterodawcy z nowymi
NEKERA - liczne nowości na zimę
Rozpoczyna się kolejna edycja Turystycznych Mistrzostw
Travelplanet - sprzedaż lepsza niż rok
OSAT: nie rekomendujemy współpracy z dwoma
Wyższy podatek turystyczny w
Branża wydarzeń i spotkań wnosi dużo do
Wakacje.pl prognozują udaną
Bilet Słoneczny w Twojej komórce
Sezon narciarski na Słowacji rozpoczęty
Travelport rozszerza współpracę
Gastronomia - będzie czyściej i bez przekrętów?
Co czeka rynek HoReCa w tym roku?
Najlepsze restauracje w Polsce
O co zadbać przed podróżą samolotem?
Przez Olimpiadę więcej zapłacimy za wyjazd językowy
Autokary są sprawne, problemem są pijani kierowcy
Piloci Lufthansy zapowiadają strajk
Telefon Bezpieczeństwa: pomoc dla turystów zagranicznych
Emirates wprowadzają nową promocję