Ogłoszenia
Ogłoszenia
- TRAVELAND A.T.w C.H.M1 w Czeladzi zatrudni
- Obsługa klienta w biurze podróży
- Warszawa - project manager - incentive & event
- specjalista ds turystyki
- REZYDENT HOTELOWY - TUNEZJA
- Anex - Pracownik Działu Obsługi Agencyjnej
- PILOCI POSZUKIWANI NA WYJAZDY ZAGRANICZNE
- PRODUCT MANAGER/OPIEKUN KLIENTA VIP
- Specialista ds. skarg w dziale Customer Service
- Wakacje.pl Poznań Galeria Panorama-specjalista...
Modernizacja znanej restauracji
Funkcjonująca w zabytkowej kamienicy Restauracja Teatralna zostanie zmodernizowana dzięki funduszom unijnym. Inwestycja jest warta ponad 1,25 mln zł, z czego dofinansowanie z UE wyniesie przeszło 616 tys. zł. Po zmianach w lokalu znajdzie się nie tylko część restauracyjna, ale też Minipunkt Informacji Turystycznej. Decyzję o przyznaniu dofinansowania podjął Zarząd Województwa Mazowieckiego. Dziś umowę w tej sprawie podpisali wicemarszałek Leszek Ruszczyk oraz współwłaściciel restauracji Marcin Iskra.
W centrum Radomia u zbiegu ulic Żeromskiego 55 i Niedziałkowskiego 2 rozpocznie się modernizacja restauracji Teatralna. Budynek kamienicy, w którym mieści się restauracja, położony jest na obszarze zabytkowego układu urbanistyczno-architektonicznego miasta. Rozbudowa będzie więc wykonana w technologii tradycyjnej, z materiałów trwałych o wysokiej jakości, a architektura będzie komponować się z pozostałą częścią budynku. Obiekt będzie dostosowany do potrzeb osób niepełnosprawnych oraz matek z dziećmi.
W nowej restauracji będzie można zarówno zjeść na miejscu, jak i kupić na wynos wytwarzane tam produkty - m.in. wędzone wędliny. Będzie to również świetne miejsce do organizacji dużych spotkań. Poza tym na bazie umowy partnerskiej z PTTK Radom w lokalu działać będzie Minipunkt Informacji Turystycznej.
Prace modernizacyjne obejmą m.in. część budowlaną: rozbudowę zaplecza restauracji (przebudowę istniejących pomieszczeń kuchennych, magazynowych i socjalnych oraz dobudowę nowych), rozbudowę sal konsumpcyjnych, adaptację pomieszczenia sąsiadującego z restauracją na potrzeby turystyki biznesowej, przebudowę instalacji wodno-kanalizacyjnej, grzewczej, gazowej i wentylacyjnej.
O nowoczesny sprzęt i urządzenia gastronomiczne wzbogaci się również wyposażenie zaplecza kuchennego. Powstanie również wędzarnia z nową linią produkcyjną.
Projekt będzie realizowany w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Mazowieckiego na lata 2007-2013.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Na Pomorzu Zachodnim hotelarze nie
Długie weekendy listopadowe również
Sierpień będzie lepszy od
Dział dostawcy/usługodawcy branży:
Powstaje wielka grupa serwisów
TSUE: Włoskie regulacje dot. Airbnb, czy Expedii niezgodne z prawem
SITE Poland podsumowuje 3 edycję programu Young
Państwo może nakładać obowiązki na dostawców usług internetowych z siedzibą w innym kraju
Dział centra informacji i promocji:
ECTAA ogłosiła Preferowany Kierunek Podroży na rok
Kraków wśród wybranych przez
Starsze aktualności:
GITD podsumowuje akcję Bezpieczny autokar-ferie
Wstępne porozumienie w sprawie rozporządzeń dot. danych pasażerów linii
Parlament Europejski przyjął nowe przepisy dotyczące wynajmu
eSky chwali się tanimi pakietami na
Kto dołączył do Polskich Marek
Flixbus: 55 mln podróżnych w
Wakacje.pl rozszerzają
Turyści szukają
Zachodniopomorscy przedsiębiorcy zadowoleni z ferii
Flix Bus uruchamia Ukraine
Nocowanie.pl: Zimowy wypoczynek w Polsce przyciąga węgierskich
PolskiBus.com dalej jeździ w leasingu
Piloci Lufthansy nadal chcą strajkować
Portugalia zachęca turystów do przyjazdu w sezonie zimowym
Ile Polacy planują wydać w te wakacje?
Warszawa źle wypadła m.in. za zły transport i gastronomię
Za dwa lata ze Szczecina na lotnisko w 40 minut
Pracownicy polskiego lotniska bohaterami kalendarza
MSZ ostrzega przed Egiptem i Filipinami